vineri, 15 aprilie 2011

Real Madrid vs Barcelona (16 aprilie ora 23:00)

Acum ca acest meci se va juca de 4 ori in 18 zile, prima confruntare si anume cea din returul campionatului, parca se apropie neobservata. Defapt aceasta partida este si cea mai putin importanta din confruntarile cap la cap dintre cele doua forte mondiale. Avansul de 8 puncte in campionat si cu doar 7 etape ramase de jucat, ii ofera Barcelonei o siguranta deosebita in partida de sambata. Duelurile clasice dintre Messi si Cristi fac loc unui alt cuplu de jucatori si anume Messi si Ozil. Acest varf de forma pe care argentinianul l-a atins acum 3 ani, este fantastic prin prisma faptului ca reuseste sa se mentina pe prima treapta mondiala, fara accidentari grave, cu un joc constant fabulos, prin golurile sale care bat record dupa record (48 de goluri marcate in toate competitiile in 46 meciuri, 9 goluri in actualul sezon de Champions League din 10 partide, 29 de goluri in campionat din 28 de meciuri, 7 goluri in Cupa din 6 meciuri jucate, 3 in Supercupa in 2 meciuri jucate :x). 
Ca sa nu par partinitor, desi "I totally am" tin sa laud evolutiile lui M. Ozil, care a urcat enorm in topul marilor jucatori odata cu transferul la Real. Daca este vre-un jucator din afara Barcelonei sa se apropie de jocul piticului argentinian, acesta cu siguranta este M. Ozil sau eu atunci cand evoluez pe sintetic :)).
Relaxarea dinaintea acestui derby mondial prefateaza furtuna meciurilor urmatoare, care cresc in intensitate culminand cu accederea in finala Champions League. 

Nu vreau sa vorbesc prea mult de influentele antrenorilor asupra celor 2 echipe. Atat Mourinho cat si Pep Guardiola sunt doi tehnicieni de top, care nu cred ca se pot surprinde unul pe altul. Echipele in teren insa o pot face, prin sclipirile de geniu ale jucatorilor lor componenti. Daca e sa analizam insii care pot face diferenta intradevar pe teren in "EL CLASICO" vom observa o pondere mai mare in favoarea jucatorilor Barcelonei. Cu jucatori precum Messi, Iniesta, Xavi, Villa, Dani Alves, Pedro, Thiago (o viitoare stea mondiala) poti spune ca pornesti cu un avantaj in fata unor jucatori de asemenea de top cum sunt: C. Ronaldo, M. Ozil, DI Maria, Marcelo (daca prinde o zi buna si nu stiu de ce am impresia ca sambata nu o va face :)) ), Benzema (e pe lista pentru ca stiu ca Bizo isi pune mari sperante in jucatorul francez).
Acestea fiind spuse nu ramane altceva decat sa asteptam fluierul de inceput al acestui minunat derby.

Sambata 16.04.2011 ora 23:00