vineri, 28 ianuarie 2011

Circ Online !

Haidati sa facem un exercitiu de imaginatie si sa ne amintim toate zvonurile care au circulat in presa in aceasta pauza competitionala din fotbalul romanesc. Prima "dezvaluire" care imi vine in minte este transferul lui L. Traore pe la toate marile echipe din Europa, de la Lazio pana la Liverpool, pe sume de la 6.000.000 la 12.000.000 Euro, transfer incheiat cu declaratia nostima a jucatorului cum ca doreste sa continuie la echipa ardeleana, de aceea ar refuza un transfer in strainatate :))). Adevarul este ca oferte serioase peste 4.000.000 Euro nu au fost niciodata, aceasta suma fiind maxim pentru un jucator tanar, talentat si cam atat. De stiinta jocului nu se prea pune problema, fizic jucatorul sta deplorabil, plus ca are un joc dezordonat, lucru ce atrage multe avertismente si situatii neplacute pentru orice antrenor. 

Acum, noul cap de afis in presa din Romania este MEGA TRANSFERUL IERNII, de la galonata echipa Gloria Bistrita spre SINGURA ECHIPA DIN ROMANIA, dupa parerea prosport,gsp si sport.ro si anume, STEAUA, a jucatorului J Moraes. Fara sa-i contest valoarea brazilianului cea mai mare echipa din Romania se caca pe ea sa dea 1 mil de Euro plus tva si sa-l transfere pe jucatorul care a confirmat ca in liga nationala face fata fara probleme, ba mai mult reusind sa duca in spate prin golurile sale o echipa a Bistritei, care isi pierduse identitatea. Acesta este nivelul fotbalului romanesc, 1 mil de euro este prea mult sa acoperi un postul vacant lasat de un jucator plecat pe 5 mil de Euro. Cu astfel de investitii ne meritam soarta de locul 50 si "n" in lume dupa clasamentul FIFA. 
Mai sunt si alte aberatii in forfota continua din footbalul romanesc, dar cu asa fotbal ... asa ziaristi. Va astpet cu alte zvonuri care v-au iritat inteligenta si rabdarea, in comentarii.le articolului Pana la urmatoarea postare va salut cu drag! 

Sevilla vs Real Madrid-gol controversat

Faza discutabila in meciul de cupa dintre Sevilla si Real Madrid. la scorul de 1-0 pentru Real, Sevilla a avut un gol aparent valabil, dar arbitrul le-a refuzat gazdelor golul pe motiv ca mingea nu a trecut cu toata circumferinta de linia portii. Spaniolii de la Marca au venit cu o serie de fotografii 3D pentru a demonstra ca arbitrul a avut dreptate in luarea deciziei. In aceste fotografii mingea pare trecuta de linia portii in proportie de 90%, iar acest lucru ii da castig de cauza arbitrului. 
Totusi, arbitrul ar fi trebuit sa vada mai degraba ca mingea a intrat in poarta si sa valideze golul decat sa-l anuleze pe motivul relatat mai sus si cred cu tarie ca  a facut acest lucru in intentia lui de a o favoriza pe Real Madrid...sau o fi avut la el dispozitivul din tenis denumit hawkeye si si-a dat seama imediat ca mingea nu a trecut in totalitate de linia portii si drept urmare a anulat golul.
Una peste alta se pare ca acest prost obicei al arbitrilor de a lua deciziile controversate mereu in favoarea echipelor cu nume nu va disparea prea curand, acest lucru lasand o impresie extrem de proasta in lumea fotbalului!

Faza controversata la minutul 2:50

JUVENTUS-ROMA 0-2 VIDEO

2 goluri de manual inscrise in sferturile Cupei Italiei:

duminică, 23 ianuarie 2011

BARCLAYS PREMIER LEAGUE

Manchester City pierde surprinzator in fata lui Aston Villa, scor 1-0, unicul gol fiind inscris de Darren Bent, noul jucator transferat de la Sunderland pentru impresionanta suma de 28 milioane euro. Se pare ca acest transfer este unul de succes deoarece reusita lui Bent impotriva "cetatenilor" o scoate pe Villa din subsolul clasamentului si o aduce pe un loc 16 cu 25 de puncte, imediat peste linia de retrogradare si la 2 puncte de locul 17. 
Inaintea acestei etape City se afla pe locul 2 la egalitate de puncte cu liderul Manchester United, dar infrangerea suferita ieri o trimite pe locul 3 pentru ca Arsenal Londra a batut-o pe Wigan Athletic cu scorul de 3-0 (hattrick R. v. Persie) si a profitat de pasul gresit facut de Tevez&CO.
Manchester United se mentine in fruntea clasamentului si dupa aceasta etapa, spulberand pe Birmingham City cu scorul de 5-0 (hattrick Berbatov, Nani , Giggs).
Liverpool da semne de viata dupa instalarea noului antrenor reusind sa invinga in deplasare pe Wolverhampton cu scorul de 3-0.
Clasamentul la varf:
1. Manchester United  48p
 2. Arsnal Londra         46p
 3. Manchester City      45p