sâmbătă, 20 noiembrie 2010

Picaj REAL PENTRU BARCELONA ! ! ! ! PONT


PONTUL MAXIM PE SEARA ACEASTA ! ! ! ! BARCA BATE LA 2 GOLURI DIFERENTA, REAL EGAL SAU PIERDE ! ! ! !  mizati 10 RON castigati 90 RON.. Rationamentul foarte simplu ... Maradona zice ca Real va castiga titlul, ultima data cand a dat o declaratie de genu', a fost cum ca Argentina va lua Mondialul, urmatorul meci iesind din cursa spre aur. Maradona ca si antrenor=0, Real ca si echipa de footbal sub Bilbao ! ! ! !

CARTONAS ROSU!!!

Cred ca toti ne-am saturat de acest "Brad Pitt" Tudor,un arbitru care nu intelege ca intr-un meci de fotbal, jucatorii de pe teren  sunt vedetele si nu el. Acest modest arbitru, ridicat la rang de "unul dintre cei mai buni arbitrii autohtoni" se incapataneaza sa nu lase jocul liber si intervine ori de cate ori are ocazia pentru a iesi in evidenta si pentru a strica meciul.
Asa s-a intamplat si in aceasta dupa-masa la Targu Mures, in meciul disputat de FCM Targu-Mures si Steaua, elimindand 3 jucatori de la echipa gazda ,1 jucator de la Steaua si aratand nu mai putin de 8 cartonase galbene, acest mascarici cu barba de filfizon nefiind la primul arbitraj de acest gen, avand multe alte meciuri conduse in aceeasi maniera de-a lungul campionatelor trecute. Daca asa intelege un arbitru ca trebuie condus un meci, prin fragmentarea lui si prin iritarea permanenta a jucatorilor atunci ar trebui schimbate si legile LPF-ului care impun ca jucatorii eliminati intr-un meci (implicit cartonasul rosu) sa fie suspendati un numar de etape in functie de mai multi factori.Legea ar trebui sa exonereze fotbalistii de orice vina, in cazul in care arbitrul ii elimina in mod eronat si sa-i sanctioneze pe "fluierasi" foarte drastic cu suspendari permanente sau definitive si cu amenzi usturatoare.
Cavalerii fluierului trebuie sa inteleaga ca deciziile lor sunt foarte importante in stabilirea scorului final intr-un meci de fotbal, iar cand fac greseli majore trebuie sa plateasca scump pentru acestea, deoarece un rezultat poate influenta in bine sau in rau intregul parcurs al unei echipe in campionat.
IN LIGA A III-A CU ACEST "BOMERMAN", NUMIT ALEXANDRU TUDOR!!!

MM, back to business!

MM nu s-a putut abtine sa stea prea mult timp departe de vreo echipa de fotbal si a dat fotoliul de comentator din studioul lui Horia Ivanovici, de la Fanatik Show, pe functia de manager general la....nimeni alta decat FC Steaua Bucuresti.
Toata lumea stie ca trecutul acestuia este strans legat de formatia din Ghencea. Impreuna cu Olaroiu au dus echipa pana in semifinalele fostei Cupei UEFA, fiind la 5min de o calificare istorica in finalele competitiei.Tot alaturi de M. Stoica, Steaua a castigat ultimul titlu de campioana din palmares,in 2006,titlul cu numarul 23. Ulterior a plecat de la echipa, in urma unui scandal avut cu Gigi Becali si a plecat la anonima Unirea Urziceni, pe care alaturi de Dan Petrescu a adus-o in fruntea Ligii 1. Nimeni nu-i dadea prea mare importanta acestei mici echipe din Dobrogea, echipa unui oras cu 20.000 de locuitori. Cei doi oameni de fotbal au reusit repede sa inglobeze o echipa  competitiva cu care au spulberat orice asteptare, castigand  campionatul Romaniei in vara anului 2009. A urmat, bineinteles, o participare in UEFA Champion's League, dar si de aceasta data au dat peste cap toate pronosticurile, reusind sa adune nu mai putin de 8 puncte intr-o grupa alcatuita din: Stuttgart, Rangers si Sevilla. Asadar, fara doar si poate, MM Stoica este un conducator de club care cu siguranta stie sa-si faca meseria cu mult profesionalism si cu multa intelepciune.
DAR...
Va reusi el oare sa obtina aceleasi rezultate semnificative si sa resusciteze Steaua asa cum a facut-o si in trecut?! Multi ar fi tentati sa afirme, numaidecat, DA. Eu as fi mai rezervat in aceasta afirmatie deoarece: cand a venit la Steaua, MM, venea din postura fostului presedinte de club al Otelului Galati si nu avea acea cota pe care o are acum. A inceput sa lucreze pentru "echipa militara" si usor usor s-a ridicat deasupra tuturor prin rezultatele avute. Acum vine la Steaua cu un portofoliu de invidiat, lipsit de modestia din trecut pe care o avea orice provincial ajuns in capitala.
Sa nu uitam si de factorul cel mai important din cadrul clubului: Gigi Becali, un patron greu de stapanit care mereu vorbeste doar ce-l taie capul. Au avut si in trecut multe clinciuri, iar acum orgoliul celor 2 ar putea zdruncina serios linistea echipei. Cu siguranta, Stoica nu va accepta sa i se spuna ce sa faca si nu va permite nimanui din cadrul clubului sa-l calce in picioare.
Un alt factor extrem de greu de gestionat este acela ca, in lotul actual se afla 8 fosti "copii de suflet" ai lui MM din era "Unirea Urziceni", iar subiectivismul acestuia ar putea afecta relatiile din vestiarul echipei, mai ales ca antrenorul Lacatus e departe de a fi descoperit formula ideala de joc.Aaaaaaaa...mai exista si Lacatus. In urma numirii ca manager general a lui Mihai Stoica, scaunul lui Lacatus se zgaltaie serios, dupa cum stiti, Lacatus a parasit echipa in 2006 din cauza unor neintelegeri avute cu MM (nici rezultatele obtinute de "fiara" nu sunt de partea lui).
Asadar, numirea ca manager general pe banca Stelei a lui Mihai Stoica, ar putea avea un efect de bumerang, iar in loc sa aduca linistea si stabilitatea pe care toata suflarea ros-albastra si-o doreste, sa destabilizeze lucrurile si mai mult si sa arunce Steaua intr-o situatie grava si greu de gestionat.

Sepcile "negre"

Seara neagra, am putea spune, pentru echipele clujene, CFR reusind doar un rezultat de egalitate, 1-1, contra Gaz Metanului, iar Univeristatea Cluj pierzand categoric in Giulesti, contra Rapidului, scor 3-0.
"Sepcile rosii" si-au pierdut cadenta din startul campionatului, cand legau partide reusite contra Vasluiului, Otelului Galati sau Dinamo, coborand pana pe locul 10, cu 19 puncte. La sfarsitul etapei i-am putea gasi pe "studenti" mult mai jos in clasament deoarece locul 10 si locul 14 sunt despartite doar de 3 puncte, iar echipele care le-ar putea sufla acest loc 10, inca nu si-au disputat partidele din cadrul etapei a XVI-a.
De remarcat este ca pana la acest joc, bucurestenii nu mai marcasera de 3 etape. Scorul de neprezentare, afisat de tabela din Giulesti, nu ar fi fost posibil fara largul concurs al portarului Hutan, care a gresit la ultimile 2 goluri inscrise de Herea si Sburlea. Rapidul profita de starea de confuzie din tabara clujeana si invinge pe "U", reusind sa se mentina in coasta Timisoarei si a Otelului, iar Sumudica scapa ca prin urechile acului de iminenta demitere care se anunta in cazul in care formatia giulesteana nu reusea sa se impuna.
Totusi, zilele negre ale Universitatii Cluj ar putea disparea, deoarece conducerea a obtinut semnatura lui Ionut Badea, un antrenor care stie sa conduca cu succes echipe de mijlocul clasamentului.

Egal pentru statistici

Gaz Metan se dovedeste a fi o nuca tare si dupa partida disputata aseara contra CFR-ului(scor 1-1). Astfel, echipa medieseana obtine 4 puncte din doua deplasari extrem grele,3 puncte in Ghencea contra Stelei si 1 punct aseara in Gruia. Un lucru interesant de remarcat este acela ca Mediasul ocupa prima pozitie in clasamentul punctelor adunate din depasari(15pct) si deabia locul al 13 lea in clasamentul punctelor obtinute pe teren propriu(11pct).Se pare ca "gazarii" au trac in fata propriilor suporteri si nu reusesc sa faca partide la fel de reusite in meciurile de acasa,aceste partide putand sa-i aduca mai aproape de podium.
Meciul de aseara nu a inceput prea bine pentru echipa medieseana, Clujul reusind deschiderea scorului inca din minutul 1, prin De Zerbi. Gazul a reactionat prompt si a restabilit egalitatea dupa devierea nefericita in proprie poarta a lui Edimar in urma executarii unei lovituri libere de catre Eric. Urmatoarele momente de joc au apartinut tot echipei vizitatoare,dar fara rezultat, incet incet, CFR preluand conducerea partidei.Feroviarii au cautat tot meciul golul victoriei, victorie care i-ar fi adus foarte aproape de locurile fruntase, insa le-a lipsit acea pasa care sa faca lumina in careul advers. Mediasul a dat dovada de o buna organizare in defensiva, reusind sa contracareze toate atacurile CFR-ului pana la fluierul de final al arbitrului central.
Daca cineva inca nu era convins de calitatile italianului, De Zerbi, aseara ar fi fost momentul ideal, deoarece "creierul" CFR-istilor a oferit cateva mostre de finete, pasand in repetate randuri foarte elegant cu calcaiul si oferind centrari de calitate. Fineturile italianului au lasat defensiva medieseana "pe calcaie", dar si pe coechipierii acestuia, care de putine ori au reusit "sa se prinda" de subtilitatile oferite de acest jucator exceptional.
In concluzie, as dori sa ofer o bila alba echipei Gaz Metan Medias pentru jocul consistent de care da dovada in jocurile din deplasare si o bila alba conducerii CFR-ului care au reusit sa-l aduca in Romania pe acest "regista", cum spun italienii, Roberto De Zerbi.

joi, 18 noiembrie 2010

Pantilimon vs Tatarusanu ?!




Ca niciodata Romania are 2 portari de calitate, fapt ce creaza o concurenta benefica intre buturile nationalei. Acum singura intrebare care ramane este cine merita sa fie tittular? Intamplator, am auzit o declaratie a "efefantului" de la Timisoara, cum ca Pantilimon merita sa fie titular, deoarece are mai mare experienta bla bla bla ... Acum rational judecand experienta se dobandeste prin meciuri jucate in campionat, iar de la un anumit moment incolo, prin partide internationale de o oarecare importanta. Uitandu-ne un pic mai atent in urma, observam cum Tatarusanu a jucat impotriva lui Liverpool, Utrecht, Napoli, Zurich, unde cam in fiecare partida indiferent de scor era prezentat ca omul meciului. Cat despre Pantilimon, necontestandu-i valoarea si munca pe care o depune, are un minus la acest capitol. Acum nu inteleg rationamentul "elefantului", care face afirmatii corecte dar asociaza gresit afirmatia  proprie de jucator. Asa ca, prin urmare, Pantilimon este sub nivelul lui Tatarusanu, dar nici de cum ca o consecinta a valorii sale, ci datorita echipei, (mai nou Poli Timisoara), care desi are un patron care tuna si fulgera cand ceva nu ii convine, nu a facut nimic notabil pentru Romania in Europa. Asadar, nici Pantilimon nu a avut posibilitatea sa crasca in experienta si valoare bifand multe meciuri internationale! Dupa parerea mea Tatarusanu pana nu gafeaza nu mai trebuie scos dintre buturile nationalei!

DE CE ?!!?!

Aseara s-au intalnit intr-un meci amical Spania,detinatoarea Cupei Mondiale si vecina acesteia din Peninsula Iberica,Portugalia.Toata lumea este constienta de rivalitatea acestor doua natiuni care mereu au oferit fotbalului mondial jucatori extraordinar de talentati precum:L. Figo,F. Couto,Simao,Luis Enrique, Mendieta, C. Ronaldo, Nani, Xavi,  Iniesta,Villa, Pique etc. Rezultatul de aseara a fost unul surprinzator,daca marea majoritate se astepta la un rezultat strans intre cele 2 formatii sau probabil la victoria Spaniei,lucrurile nu au stat deloc asa,iar Portugalia a zdrobit Spania cu un neverosimil 4-0!!!Scorul putea sa fie unul ridicol,dar prostia lui Nani a stricat magicul gol al lui Ronaldo.Portughezul a umilit defensiva spaniola,l-a lobat elegant pe Casillas,spectator la acea faza,dar pe cand se pregatea sa se bucure de super reusita sa,a intervenit "dumnezeieste" Nani,care a jucat mingea dintr-un offside evident,minge care oricum ar fi intrat in poarta(la reluare mingea pare trecuta de linia portii).Dobitocia fostului sau coechipier de la Manchester United a fost repede taxata,ambitiosul Ronaldo trantind banderola de capitan de gazon,intr-un act de furie.
In urma acestei victorii de rasunet in fata Spaniei,Portugalia si-a luat revansa pentru eliminarea din optimile Cupei Mondiale din Africa de Sud.

NOI CANTAM PENTRU VOI,VOI SA JUCATI PENTRU NOI !!!!



Cantec pentru Romania!

Actualii jucatori ai echipei nationale de fotbal ar trebui sa urmeze versurile acestui cantec si poate asa vom ajunge unde am fost odata.In acest moment Romania ocupa rusinosul loc 52 in clasamentul FIFA,in fata noastra aflandu-se nationale pe care in trecut le bateam fara probleme.

La 6 minute de o "minune"

Vad doar stiri pline de entuziasm in urma rezultatului de egalitate, scor 1-1, obtinut impotriva Italiei. Daca ei au jucat cu echipa a 3 a, noi, in mare parte, am folosit prima echipa a nationalei.Rezultatul e irelevant. Italia nu mai este Italia care odinioara era campioana mondiala. Este o echipa in reconstructie, dupa un mondial lamentabil. Pe de alta parte, jocul nationalei nu mi s-a parut deloc de laudat. Ne imbatam cu apa rece. Sa nu uitam ca si Portugalia a invins campioana mondial, Spania scor 4-0!!!! La fel de irelevant. Ma intreb ce se intampla daca reuseam sa-i batem cu 2-0 sau cu 3-0...chiar si cu 1-0.Acest scor de egalitate,1-1, se pare ca ar fi fost un motiv bun de iesit in strada cu steaguri si fulare, gest pe care il facem in urma cu multi ani, cand, nationala lui Hagi si Popescu facea furori la campionatele finale.
Citind mai departe prin presa autohtona de sport, am observat declaratiile oficialilor si jucatorilor de dupa acest meci,declaratii pe care le putem vedea la finele fiecarei partide:"N-am avut noroc!", "Am fost la 5min de a obtine un rezultat mare", "Ne-a lipsit sansa", "Speram ca in urma acestui rezultat sa ne revenim". O vorba veche din popor spune asa: "Norocul tine cu cei puternici!" iar noi, prin aceste declaratii scoatem in evidenta doar impotenta, lipsa de caracter si de curaj pe care o avem in fata nationalelor pe care le intalnim, indiferent ca sunt mai slab sau mai bine cotate decat reprezentativa noastra.
Astept cu nerabdare urmatoarele meciuri de calificare pentru EURO 2012, deoarece acest "rezultat mare"de egalitate, obtinut impotriva NIMANUI, imi da sperante pentru viitor.
HAI ROMANIA!

marți, 16 noiembrie 2010

r0man1a - 1tal1a de noapte buna ...

Astazi la 21:30 intr-o arena unde nici Google Earth nu o gaseste pe harta footbalistica se va disputa meciul de mare INTERES intre detinatoarea titlului de generatia ratarilor de toate felurile si mai mult decat modesta echipa a Italiei. Dupa loturile anuntate de cei 2 antrenori se vede o pofta nebuna de atac a echipei nationale, care convoaca jucatori letali 1 vs 1 gen Alexa si Ropotan iar altii tehnici de pana marele Ronaldinho ii invidiaza cum ar fii Florescu sau Tanase. Dupa cum se vede jocul din culise si de la vestiare nu avem nici o sansa sa facem un meci BUN ! ! ! Rezultatul intr-o astfel de partida  este la fel de important ca si meciul pe care eu l-am jucat acum 2 zile cu prietenii in spatele blocului pe maidan. JOCUL echipei trebuie sa fie satisfacator si sa ne dea incredere pe viitor, fapt ce nu o sa se concretizeze, va spun inca de pe acum. Impotriva Italie pana si Spania arata ca o masinarie de fotbal stricata, daramite Dacia noastra autohtona. UN SFAT PRIETENESC ar fii ca voi cei tineri sa va faceti rezervari la terenuri sintetice de la 10 jumatate, si sa va eliberati frustrarea primelor 45 de minute de cosmar ale AMICALULUI DE LUX, unde o sa sesizati ca nu putem lega mai mult de 4 pase in terenul advers. De cativa ani buni incoace m-am resemnat in ceeea ce priveste nationala tarii noastre si prefer sa ma uit la spectacolul de gala al echipei Spaniei. Din nou va sfatuiesc sa urmariti aceasta minunata echipa, poate cea mai mare echipa de footbal de nationala care a existat. Va salut cu respect !

Am cu ce ma lauda! Romania-Italia maine,ora 21:30

Maine seara vom avea ocazia sa vedem din nou la treaba nationala lui Lucescu Jr., de aceasta data,insa,intr un meci amical impotriva Italiei.Echipa de start probabila este alcatuita din:Pantilimon - Maftei, Tamaş, Chivu, Raţ - Torje, Ropotan, Florescu, Tănase - Marica, B.Stancu,pe banca de rezerve luand loc:Tătăruşanu, Râpă, D.Goian, Gardoş, Alexa, S.Ilie, Deac, Bucur, Bilaşco.Ma astept sa vad aceeasi nationala anosta si lipsita de curaj cu care ne-am obisnuit de ceva vreme incoace.
Am si cateva comentarii de facut in legatura cu acest prim 11:
1.Lucescu nu se dezminte si se incapataneaza sa-l convoace in continuare pe batranul Maftei care este "la naftalina" de vreun an.

2.De ce trebuie convocati la lot jucatori precum Rapa,Gardos,S. Ilie?!Pentru ca au facut cateva meciuri bune la echipele de club si "trebuie sa-i obisnuim cu nationala"?!Nu stim sa ne tratam jucatorii de viitor:cand joaca bine ii laudam si zicem ca ii vindem pe milioane de euro,ii ducem la nationala ,sa-si ia lumea-n cap ca au jucat alaturi de Mutu sau Chivu,iar apoi cand nu mai reusesc sa dea randament meci de meci ne luam de ei si le distrugem moralul.Trebuie lasati sa munceasca mult timp la echipele de club,sa fie convinsi ca nu pot ajunge la nationala dupa 2-3 meciuri reusite.
   Probabil veti spune ca in acest scop se organizeaza meciurile amicale,pentru a testa jucatori.Sa zicem ca maine seara Rapa va face un meci exceptional si atunci ,cu siguranta, va fi convocat si la meciul de calificare contra Bosniei.100% ii vor tremura "cracii" pe teren,fiind complexat de miza jocului,iar in cazul in care va face o gafa de proportii va deveni victima colaterala a lui Lucescu.
   Probabil veti spune ca si Prandelli va juca cu o echipa compusa aproape din anonimi,dar fiti sigur ca intr-un meci de calificare nu-i veti mai vedea in lot,tehnicianul alegand doar jucatorii consacrati ai fotbalului italian.

3.Ropotan,Alexa,Bucur,Bilasco?Cu ce te poate ajuta Alexa la nationala?Mai rupe o tibie,un peroneu,una alta...poate ca asa da.Bucur si Bilasco?Daca pe Bucur il poate salva viteza,pe Bilasco il poate salva doar schimbarea la pauza.Chiar si Deac,care freaca banca la Shalke 04,trebuia lasat acasa.Oare Ropotan sa fi fost convocat in locul marelui Radoi?!Sunt curios ce prestatie va avea acesta

4.Despre calitatile fotbalistice ale lui Florescu ne-am convins cu totii,un jucator mereu de nota 4.

In concluzie,avem o nationala de desculti,lipsita de perspectiva,care se schimba mereu(de la meci la meci apar "noi talente") si care nu ne mai ofera placerile fotbalistice de alta data.
HAI ROMANIA!

Gloria Bistrita Vs. CFR Cluj Rezultat final:0-3

CFR se impune in deplasarea de la Bistrita si urca pe locul 7 in clasament,profitand de pasii gresiti facuti in aceasta etapa de echipele contracandidate la titlu.Formatia feroviara a castigat cu scorul de 3-0 prin dubla lui Traore(min 56 si 71) si calcaiul formidabil al lui Bjelanovici(min 85),introdus in ultima parte a meciului.
In urma acestui meci au aparut speculatii cum ca CFR ar fi cumparat acesta partida,lucru care mi se pare extraordinar de prostesc si lipsit de orice temei logic.Sa zicem ca cele 2 echipe s-au inteles sa faca blat.Cum vi se pare mai plauzibil?!Sa bata Gloria in Cupa Romaniei(cupa pe care nu o va castiga cu siguranta) si sa piarda meciul din campionat cu riscul de a retrograda sau sa piarda in Cupa,facandu-i loc lui CFR(care ar fi avut sanse reale de a o castiga,fiind detinatoarea ultimilor 3 editii) si sa castige in campionat pentru a iesi din zona neagra a clasamentului?!Va las pe dumneavoastra,cei cu putina ratiune,sa alegeti raspunsul logic si corect.
Culmea este ca cel care a lansat aceste atacuri este tocmai mazgalitul de urda la gura,Gigi Migi,care pana acum nu vorbise mai nimic despre CFR pentru ca nu il incurca mai deloc.Acum ca echipa feroviara l-a depasit in clasament s-a trezit sa vorbeasca si sa creeze o falsa impresie despre partida de ieri seara.Nimic mai fals
decat acuzele de BLAT!

luni, 15 noiembrie 2010

ZIDANE vs. INZAGHI

ZIZOU

PIPO

4 X DEJA VU

Dupa infrangerea suferita de Steaua pe teren propriu impotriva Gazului,scor 0-1,Marius Lacatus a intrat din nou in gura patronului Gigi Becali si sederea acestuia la Steaua pare a fi si de aceasta data de scurta durata.Nu este pentru prima oara cand cei doi intra in conflict,Lacatus fiind la al 3 lea mandat ca si antrenor pe banca tehnica a Stelei.In mandatul precedent "fiara" a fost demis din Ghencea,parasind echipa pe usa din dos dupa ce a obtinut performante foarte modeste pentru o echipa de calibrul Stelei,in 14 meciuri, bifand 6 victorii, 5 egaluri si 3 infrangeri.In primul sau mandat la echipa bucuresteana a parasit corabia dupa meciul de UEFA Champion's League disputat pe teren propriu impotriva formatiei franceze Olympique Lyon scor 3-5,la pauza ros-albastrii conducand cu 3-2.Atunci Becali a luat foc pentru ca Lacatus nu i-a ascultat indicatiile tactice :"Marius, daca suntem in avantaj, il scoti pe Semedo. Asta i-am zis la pauza, dar el nu s-a conformat. L-a deranjat si faptul ca am spus ca nici Hagi nu pierdea meciul."
Se pare ca realitatea este departe de a fii un basm si revenirea cu numarul 3 nu-i poarta noroc domnului Lacatus ,inregistrand rezultate dezastruoase in mandatul actual.Pe acesta nu are cum sa-l ajute vreun numar norocos ,un talisman sau vreo zi para sau impara deoarece este departe de inteligenta de a fii antrenor.
Stim cu totii ce va urma,o demisie sau demitere cu multe pagini scrise in presa autohtona si un come back(al 4 lea la numar) undeva prin 2012.
Poate va intrebati de ce tot revine in Ghencea daca stie ce il asteapta.Va spun eu:spera ca odata si odata va avea si el NOROCU" PROSTULUI!

Xavi sau Sneider de AUR ?

          Pe data de 10 Ian 2011 se va desemna castigatorul prestigiosului trofeu Balonul de Aur ... Anul acesta ca niciodata este o concurenta de nedescris pentru obtinerea acestui titlu individual. Messi, Xavi, Iniesta si Sneider sunt printe cele mai uzuale nume ca potentiali castigatori. Cei trei jucatori de la Barcelona formeaza cel mai puternic trio ofensiv din lume si o eventuala otinere a premiului de unul dintre cei 3 este in egala masura si meritul celorlalti 2 coechipieri. Sneider desi surprinzator pentru unii, are sanse mari sa castige si el trofeul datorita antrenorului sau J Mourinho, care a realizat "tripla" pentru INTER, unde mijlocasul olandez avea un rol deosebit in alcatuirea echipei. Totusi ca o rasplata pentru serviciile aduse fotbalului mondial si ca pentru o recunostinta a intregii activitati footbalistice este posibil ca balanta sa se incline in favoarea lui Xavi si acesta sa iasa invingator. Sa nu uitam cum pe aceleasi criterii Fabio Cannavaro a castigat cel mai prestigios trofeul individual din fotbal, imediat dupa castigarea Cupei Mondiale de catre Italia. Iniesta desi a inscris in finala Cupei Mondiale, un gol decisiv, nu cred ca va castiga trofeul, fiind mult mai putin mediatizat fata de ceilalti contracandidati ai sai, unde Xavi si Messi exceleaza la acest capitol. Totodata, Messi, castigand acest trofeu si neexceland la Cupa Mondiala, cred ca pentru acest an va fii scos din cartile jocului. Prin urmare trofeul pare totusi sa se invarta doar intre 2 jucatori si anume Sneider si Xavi. Alesul meu este Xavi de departe. Tu pe cine alegi ?

fani Rapid vs. fani "U" Cluj

CINE SUNT MAI BUNI?!
Fani Rapid:

Fani "U":

Gloria Bistrita Vs. CFR Cluj ora 20:30

Se anuntata un meci interesant in aceasta seara in cadrul ultimei partide al etapei a XV -a ,acolo unde se intalnesc fata in fata Gloria si CFR..Cele doua echipe au dat piept una cu cealalta si la mijlocul saptamanii trecute, unde s-au batut pentru un loc in semifinala Cupei Romaniei.Desi CFR a dominat tot meciul si a avut cateva ocazii senzational de mari,jucatorii bistriteni au fost cei care au dat lovitura pe finalul partidei dupa ce au profitat de prostia enorma a micutzului "pitbull",Tony, care a oferit un penalty gratuit.Astfel oaspetii au produs surpriza eliminand detinatoarea ultimilor 3 editii ale Cupei Romaninei.
In aceasta seara CFR se duce la Bistrita cu gandul clar de a-si lua revansa fata de partida pierduta in cupa ,fiind impulsionata si de rezultatele slabe obtinute de contracandidatele la titlu.Toate echipele din varful clasamentului s-au impedicat in aceasta etapa,iar CFR ar deveni marea beneficiara a acesteia in cazul in care ar obtine cele 3 puncte.
Este un joc de totul sau nimic pentru echipa campioana,iar Cartu stie asta.Chiar daca patronul a afirmat in repetate randuri ca se bazeaza pe serviciile sale pana in vara,olteanul, simte cu siguranta taisul rece al conducerii pe ceafa sa.Sa vedem cum va reusi sa-si mobilizeze jucatorii si ce linie de start va afisa la inceputul jocului.

Inter vs. IBRA 0-1

Meciul nu a fost unul spectaculos ,dar foarte crancen.Asa cum anticipam Chivu nu a facut nici in aceasta seara o partida prea reusita,dar a fost in nota echipei.Inter a fost lipsita de idei,de viteza ,de tot ce inseamna creativitate si a fost taxata inca din startul partidei de Ibrahimovici(min 5 din penalty).Astfel atacantul suedez da o palma fostei sale echipe si ii arata Barcelonei ca a renuntat prea usor la serviciile sale.
Un alt aspect de luat in seama este acela ca Rafa Benitez a reusit sa strice in mare parte ce a construit Mourinho in anii trecuti la Inter,deciziile inspirate fiind departe de acesta.In opinia mea Rafa este ca nuca in perete in campionatul italian la fel cum il consider si pe Capello la nationala Angliei.
In urma acestui rezultat AC Milan trece pe primul loc la 1 pct. de Lazio si la 6 pct de Inter Milan care dupa aceasta infrangere ocupa locul 5.

Suprematia Interului pare a se fi terminat dupa ce castigase ultimile 5 editii de campionat.

duminică, 14 noiembrie 2010

Fc Steaua Bucuresti vs Gaz Metan Medias 0-1

        
             
              Al treilea mandat al lui Lacatus la Steaua aceleasi rezultate. Cat de mult trebuie sa indure suporterii stelisti, pentru ca o fosta glorie sa invete sa antreneze?! Cred ca inca mai au de asteptat, daca se adeveresc zvonurile prin care Radoi se intoarce la Steaua ca antrenor ... Asa patron asa rezultate. De remarcat totusi la acest meci este antrenorul celeilalte echipe, care demonstreaza al doilea an la rand ca are VALOARE. Cam asta le lipseste antrnorilor Stelei de la Protasov incoace. Pustai este o varianta interesanta de viitor pentru una din gruparile de top ale Ligii 1, dar are nevoie de timp. Orice antrenor care vrea sa construiasca o echipa, necesita timp ca sa-si exprime ideile tactice, sa-si cunoasca jucatorii, sa-si realizeze transferurile LUI si nu cele impuse de patroni ! Numai asa se pot construi ECHIPE si nu LOTURI de jucatori ! Felicitari domnule Pustai, te asteptam la Cluj !

FCM Targu Mures-Rapid 1-0

Marea echipa bucuresteana,Rapid,condusa de inteligentul tehnician,Marius Sumudica, a reusit super performanta de a pierde in Ardeal impotriva lui FCM scor 1-0(gol Sosa).Dupa un meci intreg in care jucatorii rapidisti au alergat dupa egalare,  marele Sumudica a fost "F O R T U I T" ca la finalul partidei sa se declare invins.
BRAVO VOUA!!!

SERVANT!!!

Marica pare sa fii trecut de pasa proasta din startul campionatului, reusind meciuri din ce in ce mai bune.Acesta a fost declarat jucatorul etapei trecute in Bundesliga,dupa ce a inscris 1 gol si a oferit 3 pase de gol coechipierilor sai in meciul VfB Stuttgart-Werder Bremen scor 6-0.Ieri ,in meciul Kaiserslauten-VfB Stuttgart scor 3-3,s-a achitat din nou de sarcini si a pasat decisiv la 2 dintre cele 3 goluri reusite de "svabi",ajungand astfel la 5 assisturi in 2 meciuri.Sa nu uitam si de cele 2 goluri reusite in UEFA Europa League in cele 2 meciuri disputate impotriva spaniolilor de la Getafe.
Ne asteptam la un randament la fel de bun si in meciurile viitoare ale nationalei Romaniei in campania de calificare pentru Euro 2012,calificare care pare compromisa dupa rezultatele slabe inregistrate in meciurile cu Albania scor 1-1 si cu Belarus scor 0-0.

IBRA SAU CHIVU?! Inter Milan-AC Milan 21:45


Se pare ca Rafa Benitez insista pe titularizarea lui C. Chivu chiar si in meciul pe care campioana en-titre a Italiei,Inter Milan, il va disputa in aceasta seara in "Derby della Madonnina" in compania concitadinei si rivalei de moarte, AC Milan.
Titularizarea lui Chivu intr-un astfel de meci poate fi fatala pentru viitorul acestuia la Inter,Chivu fiind deseori contestat de jurnalistii sportivi din Cizma pentru prestatiile sale neconvingatoare din acest sezon  si nu numai,tifosii fiind la fel de indignati de meciurile nereusite ale fundasului roman.
Chivu are si putin noroc deoarece tridentul exceptional al lui Milan(Ibra,Robinho,Pato) este incomplet,Pato accidentandu-se in etapa trecuta impotriva lui Palermo(scor 3-1).Acest trio senzational este poate cel mai letal pe care l-a avut Milan in ultimul deceniu.Inca un motiv de bucurie pentru Chivu este acela ca vulpoiul Inzaghi este si el indisponibil.
Chivu si Ibra se vor intalni in calitate de rivali pentru a 3 a oara in acest an dupa dubla din aceasta primavara din UEFA Champion's League,Inter-Barcelona.Sa nu uitam ca acestia au fost colegi la Ajax si la Inter asa ca ne putem astepta la un duel foarte interesant intre cei doi.

Ibrahimovici sigur nu va fi menajat de suporterii lui Inter, care nu suporta actul de tradare pe care l-a facut acesta.Suedezul a plecat de la Inter in 2009 la campioana spaniei FC Barcelona dupa care a revenit in aceasta toamna in campionatul italian,dar la rivala Milan.
Sa ne rugam pentru lentul Chivu in misiunea  sa de a stopa raidurile lui Robinho care va fii folosit in partea dreapta a atacului milanez.

Fc Dinamo vs "U" Craiova Rezultat final 2-2

     

         Un derby de decenii al footbalului mioritic, pe vremuri un meci intre primele clasate, acum se intalnesc doar formatiile de pe locuriloe 5 respectiv 8. Prefata acestui meci a avut loc la mijlocul saptamanii trecute, cand cele 2 formatii s-au intalnit si in Cupa Romaniei. Scorul de egalitate este din nou cel mai probabil. Conflictul dintre Andone & Co si N'Doye poate sa detensioneze atmosfera din ultima vreme din vestiarul lui Dinamo, dar nu cred ca jocul lui Dinamo va creste in calitate odata cu marginalizarea lui N;Doye, ba dimpotriva. Pronosticul meu X2 !

Fc Steaua vs Gaz Metan Medias ora 18:00 Rezultat final 0-1


     
    Steaua va intalni peste cateva ore in  Ghencea "pustie", pe elevii matematicianului Pustai, care dupa ultimele evolutii au demonstrat ca pot face meciuri bune contra echipelor de top ale Ligii 1. Ramane de vazut daca declaratia tanarului Parvulescu, cum ca mediesenii sunt mai proaspeti si au sansa intai la victorie, se va adeverii. Eu sunt primul lor fan si le urez succes. Huliganismul celor putini lasa in aceasta etapa Steaua fara suporteri pe teren propriu, lucru ce cu siguranta va afecta spectacolul fotbalistic. Pentru a vedea live meciul accesati linkul de mai jos ! (linkul va aparea cu o ora inainte de meci)

FCM Targu Mures vs Rapid Bucuresti ora 14:00 Rezultat final 1-0


              Un meci de 2 solist ! Targu Mures are o sumedenie de indisponibilitati fie accidentati, fie suspendati pentru meciul cu Rapid, la care singura absenta de marca este mijlocasul C. Lazar. Oaspetii vin cu dorinta de razbunare a meciului din Cupa Romaniei cu Steaua si cum nu se poate mai bine dau peste o nou promovata, care etapa trecuta a fost spulberata de Pandurii cu 4-1. Daca nici meciul acesta nu o sa fie dezechilibrat, atunci ar trebuii amendati toti cei ce mai vorbesc de castigarea unui titlu ! ! ! !
Accidentaţi: Sfârlea, Miclăuş; Vagner, Cr.Munteanu, D.Matei, Fl.Dan, Didi;
Suspendaţi: Bruno Fernandes, Onicaş;
Singurul jucator care necesita o atentie sporita la meciul din aceasta dupa-amiaza al echipei gazde este Vasilache, un jucator cu o tehnica de invidiat pentru Liga 1 !
Cu o ora inainte de  meci dupa cum v-am obisnuit o sa puteti accesa linkul de pe care puteti urmarii partida !
http://www.livescorehunter.com/streams/ingerasu/5.html

Daruinta sau prostie?!

Recent revenit dupa suspendarea de 9 luni din "Cazul sibutramina",Adrian Mutu s-a accidentat in partida disputata ieri impotriva Cesenei scor 1-0(gol A.Gilardino min 59).Briliantul va lipsi de pe teren 1 luna,lasandu-i loc tanarului atacant Ljaici.
Dorinta de revansa,dar si lipsa unei prospetimi fizice optime ii va amana atacantului roman golul revenirii atat de important pentru el cat si pentru Fiorentina care nu se regaseste in acest sezon.Vorba aia:"La saraci nici boii nu trag!"
Cum ar fii sa-i trimita Lucescu Jr. convocarea pentru meciul cu Italia?! :))

Aston Villa-Manchester United 2-2

    Meci spectaculos in campionatul Angliei acolo unde s-au intalnit fata in fata Aston Villa si Manchester United.Meciul a fost decis in ultimile minute ale partidei,inscriindu-se nu mai putin de 4 goluri in 13 minute.Gazdele pareau sa fi incheiat conturile cu echipa vizitatoare dupa golurile fulger incrise de A. Young(din penalty min. 72) si M. Albrighton(min 76) insa "diavolii rosii" n-au fost de acord cu acest rezultat si au reusit egalarea prin golurile lui F. Macheda(min 81) si N. Vidic(min 85).http://www.prosport.ro/fotbal-extern/campionate-externe/video-macheda-si-vidic-au-salvat-o-pe-united-in-ultimele-minute-aston-villa-manchester-2-2-7713747
   În urma acestui rezultat, United ocupa locul doi în clasament, la trei puncte de liderul Chelsea şi la două puncte de ocupanta locului trei, Arsenal.
   Ce este de remarcat in acest sezon la ManU este faptul ca Sir Alex Ferguson pare mult prea obosit pentru a conduce in continuare o echipa de calibrul lui United.Sa nu uitam ca in etapa trecuta a obtinut doar un egal in compania lui Manchester City iar cu 2 etape inainte a reusit sa treaca la limita de Wolverhampton scor 2-1(dubla Parks).