joi, 25 noiembrie 2010

REMEMBER REAL MADRID-FC BARCELONA 2-6

Inaitea marelui derby de luni seara, va propun sa urmarim "meciul demonstrativ" pe care FC Barcelona i l-a oferit lui Real Madrid, chiar pe Santiago Bernabeu.
ENJOY!

Toata Europa e un zumzet ... derby-ul a INCEPUT ! ! !


Desi aceasta saptamana a fost plina de meciuri importante in cea mai puternica competitie continentala, toata suflarea fotbalistica a monitorizat cu atentie duelul de la distanta aflat pe ultima suta de metrii dintre cea mai galonata echipa a Europei, Real Madrid si cea mai in forma echipa a lumii din ultimii 4 ani FC Barcelona. Dupa cum probabil stiti luni 29.XI.2010 se vor intalni aceste 2 forte fotbalistice intr-un meci de campionat. Miza meciului este una a orgoliilor si a suprematiei in Spania, unde doar meciul direct reprezinta o certitudine pentru cele 2 formatii, restul echipelor sunt mult inferioare, iar un rezultat surpriza, care sa schimbe ordinea in campionat este greu de anticipat. La inceputul meciului cele 2 formatii vor fii despartite de doar 1 punct, egalul fiind favorabil Realului, care ar termina probabil turul pe primul loc, iar in retur va primi vizita Barcelonei pe propriul teren, fapt ce teoretic ar trebui sa constituie un avantaj. Principalul duel probabil va fii intre jucatorii cheie, aici anticipez un duel de senzatie intre Sergio Busquets si Ozil, de cealalta parte Messi este monitorizat probail de Xabi Alonso. Noul antrenor al Realului J. Mourinho este un tactician desavarsit, fapt bine stiut de Pep Guardiola, care probabil de aceasta data nu va cadea in plasa si va aborda o tactica mai eficienta decat cea de anul trecut cand Interul a batut Barcelona, cu Mourinho la carma echipei milaneze. 
Atatea orgolii, atatea dueluri de la distanta interesante si atatea frustrari s-au adunat de-a cursul timpului, incat un meci direct intre aceste doua SUPER echipe nu poate fii ratat indiferent de ce. Vizionare placuta ! ! !

FCB mes que un club !

miercuri, 24 noiembrie 2010

TE-AM SPART!!!

Seara trista pentru suporterii cfr-isti, echipa feroviara fiind eliminata din Europa in urma infrangerii cu scorul de 1-0, in fata elvetienilor de la FC Basel. CFR a clacat lamentabil in meciul de aseara, aratand un fotbal lipsit de orice imaginatie sau de curaj. Daca jucatorii nostri nu au impresionat cu nimic la capitolul spectaculozitate, antrenorul "visiniilor" a iesit din tiparul echipei si a oferit un show cum doar in spitalele de nebuni mai vezi. Spre finalul meciului, Sorin Cartu si-a descarcat nervii pe unicul vinovat al jocului nesatisfacator practicat de clujeni si anume pe banca de rezerve. Nu stiu cu ce a gresit aceasta, dar antrenorul "feroviar" a inceput sa izbeasca, ca un schizofrenic, cu picioarele in geamul bancii de rezerve pana a reusit sa-l sparga, acest act de nebunie facand repede inconjorul lumii.
"Nebunel" nu este la primul gest de acest gen, el fiind bine cunoscut in lumea fotbalului pentru iesirile sale "in decor" .Va invit sa urmariti o alta capodopera al acestui "splendid maestru":


AMICEEEE, DA MAI TARE, TE FACE PE TINE UN GEAM?!?! Dar BERBECUL nu e prost, aseara luandu-si revansa in fata marelui si eternului "DUSMAN", folosind arma secreta, "OPINCA DE IARNA":


DA-I, ARZ-O FOCU', BANCA DE REZERVE!!!!

URLA,ZBIARA SI RAPUNE ADVERSARUL:
CASTIGATOR, SORIN CARTU
PIERZAROR, INTREAGA ROMANIE !!!

marți, 23 noiembrie 2010

CIOCU' MIC !!!

Nici bine nu a ajuns la Steaua si pe toate posturile tv de sport vad doar stiri cu MM Stoica. Recenta revenire acestuia la carma formatiei bucurestene a adus un nou val de scandaluri in Liga 1, scandaluri pornite din cauza distinsului manager general. La Targu-Mures, in meciul disputat de Steaua, s-a bucurat ca un schizofrenic la golul lui Bilasco din minutul 92, starnind repulsia  tuturor celor prezenti pe stadion, dar si a celor din fata micilor ecrane. Apoi a pornit un alt scandal impotriva lui Adrian Matei, fost fundas central la Steaua, care doar a afirmat ca "Surdu nu are sange in instalatie", o afirmatie perfect valida, care poate fi atribuita majoritatea jucatorilor din campionatul nostru. In urma acestei declaratii, MM s-a aratat extraordinar de ofensat si a declarat ca nu va tolera atacurile adresate jucatorilor sai si va dezlanuti bestia din el impotriva contestatarilor. Eu i-as sugera sa nu ne mai agite degeaba si sa nu se mai dea rotund,  Liga 1 fiind mereu sub asediul scandalurilor, aceste scandaluri devenind un atribut bine definit al campionatului intern.
Nu contest calitatile sale de conducator, dar prea face pe razboinicul si pe atotstiitorul aceasta CURVA din fotbalul romanesc.
LASA-NEEEEEE,LASA-NEEEEE!

FC BASEL vs. CFR 1907 CLUJ azi, ora: 21:45



CFR da piept in aceasta seara cu formatia elvetiana, FC Basel, intr-un meci de o importanta capitala pentru ambele echipe, echipa care va invinge in aceasta seara asigurandu-si automat calificarea in primavara europeana din UEFA Europa League.Cele doua combatante din aceasta seara se afla la egalitate de puncte(3pct) intr-o grupa care arata in felul urmator:
GRUPA E 1.Bayern Munchen – 12 puncte
                 2.AS Roma – 6 puncte
                 3. CFR Cluj – 3 puncte
                 4. FC Basel – 3 puncte
CFR Cluj porneste cu un avantaj in fata elvetienilor si anume scorul obtinut impotriva acestora, pe teren propriu,  in prima etapa a grupei, 2-1, acest atuu, permitandu-le clujenilor sa se bucure si de un rezultat de egalitate obtinut in aceasta seara.
Sa nu uitam, insa, un detaliu foarte important, care in opinia mea, va fi decisiv in stabilirea locului 3. Antrenorul formatiei elvetiene este nimeni altul decat emblematicul fost jucator al lui Bayern Munchen, Torsten Fink. Daca ne uitam putin in clasament, observam ca echipei bavareze ii mai trebuie un singur punct pentru a-si asigura 100% primul loc in aceasta grupa, iar in cazul in care il va obtine in aceasta seara impotriva Romei,as fi tentat sa pariez o suma frumusica pe victoria lui FC Basel in fata celor de la Bayern, in deplasarea lor din ultima etapa. Totusi, formatia clujeana nu depinde de jocul rezultatelor din alte partide daca reuseste sa se impuna in aceasta seara si nu va pierde in Gruia impotriva "romanilor".
Este o grupa mai mult decat interesanta, in stabilirea locurilor 2, 3, 4...daca Basel bate pe CFR, iar AS Roma pierde impotriva nemtilor, atunci nu doar romanii nostri vor deveni victima acestei grupe, ci si formatia italiana, in cazul in care nu ar reusi sa se impuna in fata celor de la CFR, eu, fiind convins de relatiile stranse de prietenie dintre Fink si fosta lui echipa, Bayern Munchen. 
Sunt multe variabile in aceasta grupa care vor spori suspansul pana in ultima etapa, iar un egal in aceasta seara intre CFR-Basel si o victorie a lui Bayern in fata Romei ar crea un suspans extraordinar pentru ultima etapa din cadrul Grupei E, al Ligii Campionilor.
Revenind la meciul care ne intereseaza, CFR-Basel, ambele formatii au facut meciuri reusite in etapele trecute din UCL, inscriind multe goluri, motiv pentru care afirm ca diseara ne va astepta un meci de care pe care, din care sper ca formatia clujeana sa iasa triumfatoare.
HAI ROMANIA!

luni, 22 noiembrie 2010

Badea pentru e"U"ropa, Ce FeRicire pentru Pustai ! ! !

 E bine ca a sosit la Cluj un tehnician tanar, valoros si dornic de afirmare. Ultimele rezultate, dar mai ales prestatia echipei Universitatii Cluj, nu doar ca a lasat de dorit, ba chiar dadea impresia de neputinta si de oboseala. Ionut Badea este un tehnician foarte interesant, dar care, pana in acest moment nu a avut parte de loturi de jucatori valorosi. Odata cu transferul sau la Cluj, poate incepe o noua provocare a carierei de antrenor, avand la dispozitie cel mai valoros lot de pana acum. Obiectivul echipei Universitatii pe acest sezon este unul mai mult decat accesibil si anume ocuparea locurilor 8-12, momentan "U" clasandu-se pe locul 10. Cu toate acestea dupa cum il cunosc pe domnul I. Badea si anume fiind un tip perfectionist si orgolios, cred cu tarie ca si-ar dori sa prinda inca din acest sezon un loc de Europa League. Acum mai ramane de vazut, daca jucatorii din curtea lui "U", sunt capabil sa asimileze orele de tactica si ideile moderne ale acestui extraordinar tactician. Primul examen al echipei va fii meciul de etapa viitoare contra echipei lui I. O. Sabau, un alt tehnician care a trecut pe banca tehnica a "sepcilor rosii", cand acestia evoluau in al 3-lea si al 2-lea esalon al tarii, continuindu-si ascensiunea de la parasirea clubului de pe malul Somesului. Primul antrenor interesant care ajunge in Cluj indiferent de echipa pe care o reprezinta fie "U", fie CFR, este cu siguranta Ionut Badea. Ca si clujean si pentru a duce prestigiul acestui oras mai departe si dincolo de granitele tarii, as vrea cat mai curand un tehnician de acest gen si la CFR Cluj. Poate se vor lumina si cei din conducerea de acolo ca nu mai merge sa antrenezi  doar cu numele si vor face o schimbare inspirata la iarna. Primul antrenor pe care eu il propun, ca sa dea o alta fata echipei pe viitor ar fii domnul Pustai, care alaturi de I Badea, Dan Petrescu, poate si de Sabau, vor fii cei mai mari antrenori romani comparativ cu domnul M. Lucescu ! 

De Zerbi,OUT,din Liga!

Italianul CFR-ului, Roberto de Zerbi, nu a fost inclus pe foaia de joc a meciului din UEFA Champion's League, care se va disputa maine seara impotriva elvetienilor de la  FC Basel. Cartu a renuntat la serviciile acestuia, motivand ca trebuie  sa se odihneasca pentru meciul cu Steaua, aceasta decizie lasand sa se inteleaga ca oficialii clujeni aleg campionatul intern in dauna cupelor europene. Totusi, ziarele de sport scriu ca patronul Paszkany va oferi o recompensa consistenta in cazul unei victorii maine seara, o recompensa cifrata undeva la 45.000 euro "de caciula" pentru fiecare titular.
As fi curios sa stiu care este si dorinta jucatorului: aceea de a juca impotriva Stelei sau impotriva lui Basel, in cea mai importanta competitie europeana intercluburi. Inclin sa cred ca, in mare masura, De Zerbi a ales CFR pentru ca stia ca aceasta va urma sa evolueze in grupele UCL.
Ma intreb ce sanse mai au sa castige acest campionat, deoarece se afla la 10 puncte in urma liderului si pe un modest loc 7, dar o victorie obtinuta maine seara le asigura calificarea in UEFA Europa League, dar si o sansa la primavara europeana din UCL in cazul unei victorii in ultimul meci de pe teren propriu impotriva Romei.
Tot ce ne ramane de facut este sa urmarim aceste doua partide pe care le va disputa CFR in aceasta saptamana, iar la sfarsitul acesteia vom putea spune daca au luat deciziile corecte sau eronate in legatura cu alcatuirea echipei.

FROZEN CHELSEA LONDRA



Chelsea pierde al 2-lea meci consecutiv in Premier League si ii permite rivalei, Manchester United, sa o ajunga in clasament.Ultima etapa disputata in campionatul englez a produs o surpriza de proportii, acolo unde Chelsea a pierdut pe terenul celor de la Birmingham City,scor 1-0. Cheslea trece printr-o perioada nefasta, in urma cu o etapa fiind spulberata chiar pe Stamford Bridge de modesta Sunderland AFC cu scorul de 3-0.
As spune ca tehnicianul italian, Carlo Ancelotti, a pierdut vestiarul si jucatorii sunt departe de a respecta indicatiile tehnice date de antrenor inainte de partida, cat si in timpul meciului acesteia. Lipsa de concentrare in timpul meciurilor ar putea fi un alt argument al instabilitatii balantei antrenor-jucator, londonezii ratand cu nonsalanta multe ocazii foarte mari din fata portii, ratari care ulterior i-au costat scump pe acestia. 
Ramane de vazut cum va reactiona Abramovici in urma acestor rezultate negative si ce solutii va gasi Ancelotti pentru a iesi din aceasta criza de goluri si implicit de victorii.
Dupa disputarea partidelor din cadrul etapei a XIV -a, Chelsea  Londra ocupa locul 1, la egalitate de puncte (28pct) cu Manchester United, iar pe 3, cu 26 de puncte, se afla o alta echipa londoneza, Arsenal Londra.