sâmbătă, 4 decembrie 2010

NULO CLARO !!!

Aseara, portarul CFR-ului, Nuno Claro, a demonstart inca o data ca este un portar foarte slab, incasand un gol de la 45m din lovitura libera. Daca un portar este caracterizat prin precizie, siguranta, intuitie, Nuno Claro este departe de aceste calitati, mereu balbaind mingile, mereu avand interventii nesigure, la fiecare faza disputata la poarta sa cauzand emotii suporterilor din tribune si din fata micilor ecrane.
Nuno Claro a gresit si in meciul cu Steaua, cand a comis un penlaty la Kapetanos. La acea faza nu aveam nicio emotie ca nu va ajunge primul la minge, dar se pare ca si atunci, ca si aseara, contempla actiunea desfasurata in preajma careului sau. A mai incasat un gol de tot rasul in meciul cu Vaslui, a luat un gol, usor parabil, din lovitura libera in meciul cu FCM Targu Mures, acestea fiind niste exemple care mi-au venit pe loc in minte, portughezul avand si alte gafe monumentale.
Ma intreb ce mai asteapta conducerea CFR-ului si de ce nu scote banii pentru un portar cu reale calitati care sa dea siguranta apararii, din lot mai facand parte "talentatul" Edi Stancioiu, un goalkeeper la fel de fluctuant ca si portughezul, al III-lea portar fiind Boris Peskovic, care rar a prins primul 11.
Nuno Claro imi aduce aminte de "legendarul" portar al Stelei, Carlos Fernandes, un portar care avea interventii fabuloase, dar care gafa impardonabil cand toti se asteptau mai putin. Se pare ca acest gen de portari fac meciuri reusite sau catastrofale in functie de cum le surade norocul, cazand victime acestei "curve" anumite Zeita Fortuna!

vineri, 3 decembrie 2010

FC Steaua vs. Liverpool FC SCOR: 1-1

Felicitari echipei Steaua care aseara a reusit sa faca un meci consistent impotriva celor de la Liverpool. Chiar daca echipa din Insula a afisat un prim 11 mai putin cunoscut de iubitorii fotbalului, meritele jucatorilor stelisti raman pentru curajul pe care l-au avut in fata numelui Livepool FC.
Scopul echipei englezesti a fost clar: sa nu plece infranta de la Bucuresti (1 punct ii asigura calificarea de pe primul loc) si sa nu mai aiba parte de accidentari, lotul fiind oricum decimat de jucatori indisponibili din motive medicale. Din aceasta cauza jocul echipei Liverpool a lasat de dorit.
Tanase, Latovlevici merita un bonus dupa acest meci pentru jocul consistent, elastic pe care l-au facut pe partea stanga, incurcand mai mereu apararea adversa. Jocul lui Tanase incepe sa arate din ce in ce mai bine, daca la meciul cu CFR i-a incalcit de cateva ori pe jucatorii ardeleni, aseara a controlat balonul la fel de fin, in cateva randuri, ironizandu-si  adversarii directi prin executiile sale.
Trebuie sa taxez declaratia lui Becali de dupa meci si anume aceea in care afirma: "Ne-am jucat cu Liverpool!". Pai daca v-ati jucat cu ei de ce nu le-ati dat 4-1?! Pentru ca ai avut posesie asta nu inseamna ca te-ai jucat cu ei. Cormoranilor le-a convenit modul in care s-a desfasurat partida, parcticand un joc matur prin care Steaua a gasit cu greu acea "ultima pasa". Daca nu gresea Reina si se termina 1-0 ce se intampla?! In loc sa fie multumit mai spune si ca "meritam sa-i batem". Repet, un joc de posesie nu inseamna neaparat ca trebuie sa si bati. Barcelona a avut mingea tot timpul in posesia ei in meciul cu Inter si a pierdut 3-1. Stelistii, intr-adevar au fost mai mereu periculosi in fata portii,dar cate ocazii clare a avut Steaua de a marca?! 

Acest 1-1 este tot ce li se putea intampla mai bun, in urma acestui scor ei ocupand locul 2 intr-o grupa care arata in felul urmator: Grupa K
                                               1. Liverpool 9 pct
                                               2. Steaua 6pct    
                                               3. Napoli 4 pct
                                               4. Utrecht 4 pct
Asadar calificarea in primavara europeana depinde numai de ei si tot ce le trebuie este doar o remiza in Italia.
HAI ROMANIA!

joi, 2 decembrie 2010

BATRANA DOAMNA

Denumirea de "Batrana Doamna" a echipei de fotbal Juventus Tornio pare sa o fi prins din urma. Spun acest lucru deoarece formatia italiana trece printr-o perioada extrem de dificiala, nemaiavand rezultatele cu care ne-a obisnuit in anii trecuti. Daca acum cativa ani se batea la castigarea cupei in UEFA Champion's League, ajungand pana in fazele avansate ale competitiei, acum, in 2010, UEFA Europa League este o palarie prea mare pentru Juventus, aceasta remizand, scor 1-1, aseara in partida disputata in deplasare impotriva celor de la Lech Poznan. In urma acestui rezultat, torinezii ocupa locul 3 in Grupa A, cu 5 puncte si sunt afara din Europa. De mentionat ca Juventus a fost condusa inca din minutul 12, reusind sa scoata o remiza chinuita in minutul 84.
Situatia echipei in campionatul italian pare a fi una buna, in acest moment ocupand locul 3, dar nici aici nu stau prea bine, fiind la 6 puncte de AC Milan si la 3 puncte de Lazio. Ceea ce conteaza cel mai mult este faptul ca se afla la egalitate de puncte (24) cu Napoli, iar in coada acestor 2 echipe se afla alte 3 formatii cu 1 sau 2 puncte in minus, deci, orice pas gresit al echipei piemonteze ar putea-o arunca mult in spate in clasament, undeva pe un loc 7.
 Scandalul "Calciopoli" din 2006 pare sa fie cauza care a adus-o pe Juve in aceasta prapastie. In acel an, italienii castigasera titlul, dar au fost retrogradati in Serie B deoarece s-a descoperit ca fostul director general al echipei, Luciano Moggi, "umbla" la arbitrii, dezvoltand o intreaga retea mafiota in campionatul italian.

Pentru ceea ce reprezinta Juventus in fotbalul mondial nu pot decat sa sper ca isi vor reveni si vor ajunge inapoi acolo sus unde le este locul.

miercuri, 1 decembrie 2010

FC Steaua vs. Liverpool FC

Maine seara FC Steaua joaca un meci crucial pentru calificarea in primavara europeana in compania echipei englezesti, Liverpool FC. Citind prin presa articole referitoare la acest meci am ramas prost la declaratia unui fost component al generatiei de aur si anume Viorel Moldovan. Am extras doar replica care m-a frapat: "S-o puna la respect pe Liverpool" (despre Steaua e vorba); Auzi,tu, ma, la el!!!... Taticule, eu cred ca tu nu sti cine e Liverpool sau poate  omu' s-o fi uitat in clasament si o fi vazut ca englezii nu stau prea bine la acest capitol sau poate s-o fi uitat in lot si o fi vazut ca absenteaza niste titulari de marca. Nu asta conteaza, stimati iubitori ai fotbalului, conteaza cu cine joaca Liverpool si aceasta joaca cu o echipa care pierde pe teren propriu cu Gaz Metan, care cu greu bate in minutul 92 pe FCM Tg Mures, care juca cu 2 oameni in inferioritate, care pierde cu Gloria Bistrita.
Pentru ca tot e 1 decembrie, marea zi nationala a Romaniei, sa aducem in discutie si "calitatile" jucatorilor stelisti care ne definesc atat de bine ca si popor: frica, lasitate, neputinta, slugarnicie s.a.m.d. Inca nu v-ati prins ca NU AVEM CU CE?!; nu este material, suntem "subtiri" la capitolul mentalitate, mentalitatea de invingatori fiind mult prea departe de noi.
Inaintea fiecarui meci pe care il disputa echipele romanesti in cupele europene, ziarele sunt pline de declaratii razboinice, optimiste, ca facem, ca dregem, "ca le-o dam sub nara", dar dupa fiecare meci disputat a doua zi vedem doar titluri gen: "Dezastru in Ghencea", "CFR demolata de Bayern", "Ora de franceza" etc. Domnilor,nu ati urmarit partida de luni seara dintre Barcelona si Real Madrid?! Nu ati vazut ca madrilenii aratau ca o echipa de divizia B?! Va dati seama ce departe suntem de fotbalul adevarat daca REAL MADRID nu putea tine de minge?!
 Chiar daca vom bate maine seara, lucru pe care mi-l doresc cu desavarsire, nu avem cum sa ii punem la respect. I-am demolat pe italienii lui Napoli cu 3 goluri blitz si ce am facut mai apoi?! I-am lasat sa vina peste noi, gandindu-ma imediat la meciul de la Midlesbrough.(epic fail)

Asa ca, domnule Moldovan, treaba cu respectu' sta in felul urmator: noi ii vom respecta prea mult pe cormorani, iar ei ne vor pune la respect!
HAI ROMANIA!

marți, 30 noiembrie 2010

iREAL, BARCELONA SHOW

Dragi iubitori ai fotbalului aseara am avut parte de un meci senzational, o demonstratie de fotbal cum rar se vede pe un stadion, indiferent de continent. FC Barcelona a aratat ce inseamna sa joci un fotbal total, iar expresia lui Ilie Dumitrescu, "sa-ti subordonezi adversarul" este cea mai corecta pe care o putem folosi in urma meciului de aseara. Extraterestii lui Pep i-au luat la "impins vagoane" pe galacticii lui Mourinho inca din startul partidei si i-au intors pe toate fetele ori de cate ori au vrut si cum au vrut (posesie 67% BARCA-33% REAL), jucatorii Realului lasand impresia ca vor sa paraseasca terenul de joc inca din prima repriza.
Inaintea acestui meci, CR. Ronaldo se arata neinteresat de victoria Barcelonei din etapa trecuta, scor 8-0 si afirma plin de aroganta "sa vedem noua cate o sa ne dea"....CATE ATI LUAT,SLABULEEEE?!..."UNDE AI FOST ASEARA?! CA PE TEREN NU TE-AM VAZUT!!!!"
Un alt jucator care trebuie taxat dupa acest meci este S. Ramos care, se pare, nu sta deloc bine cu nervii, spre finalul meciului avand o interventie rusinoasa la Messi, dupa care le-a pus mana in gat coechipierilor de la nationala Spaniei, Puyol si Xavi...daca nu mai poti, nu mai faci fata: CERE-TE AFARA!!!
Subiectul care facea valva inca de la inceputul campionatului era legat de Messi si Ronaldo, cine e mai bun?! Dupa meciul de aseara sper ca nu mai aveti niciun dubiu in legatura cu acest aspect, daca unul "le-a rupt coloana" jucatorilor adversi, celalalt "le facea frectie".

EL CLASICO a devenit pentru Real Madrid, EL INFERNO, echipa madrilena fiind umilita in ultimii ani de fiecare data cand a dat peste FC Barcelona. Asa s-a intamplat si in meciul de aseara, jucatorii lui Pep Guardiola distrandu-se cu "galacticii" lui Mourinho si pedepsindu-i cu un aspru 5-0, portughezul declarand la conferinta de presa ca pentru el acest scor nu este o umilinta: REALLY?!?!?!  HALA(L) MADRID!!!

Fc Barcelona vs Real Madrid 5-0

Senzational ! ! !



Daca nu ati vazut meciul faceti cumva si uitati-va macar la Highlights. Si dedicatie pentru Ovula: HI 5 ! Poate la anu inscrieti macar un gol ... oricum Barcelona trebuie criticata ca nu a dat  mai multe goluri. Cred ca diferenta corecta era la un scor mult mai mare dar e bine si asa. O singura curiozitate am, cum o echipa asa buna nu au un portar pe masura ?!?! ... ce-i drept e ca nu le trebuie portar. dar ca sa fie partitura completa ar trebui pensionat Valdez cat mai curand !

duminică, 28 noiembrie 2010

Steaua - Cfr "X"

Un meci de X ! Mai jos puteti accesa link-uri sa urmariti partida in direct ! Sper totusi sa bata CFR :P !

http://www.livescorehunter.com/streams/ingerasu/5.html vShare
http://www.sportpenet.com/lsh.htm
http://livesport1.us/tv1.html

HA(g)I PA !


Fascinantul antrenor roman de clasa mondiala, Gica H. reuseste rezultate "de rasunet" la Galata, echipa pe care a preluat-o de putin timp. In momentul in care scriu acest articol, echipa condusa de Hagi resuseste sa tina aproape de Besiktas, fiind condusa cu doar 1-0 dupa reusita din min 8 a lui Gutti. De mentionat cum ca Galata joaca pe propriul teren acest meci. As putea sa fac o analiza a rezultatelor lui Hagi ca antrenor in acest mandat la Galalta, dar deabia am venit de la cabana unde apropo, a fost cam misto. Daca nu ma inseala memoria, Hagi in acest mandat are 2 victorii, una in cupa si alta in campionat, iar celelalte meciuri fiind pierdute sau  terminate la egalitate. Pentru o echipa cu pretentiile Galatei, aceste rezultate sunt inacceptabile. Atat fanii cat si conducerea echipei Galatasaray, par sa fii ajuns la capatul rabdarii si sa isi puna intrebari daca nu cumva s-au grabit in a-l readuce pe "Rege" :)) sa gestioneze pasa proasta a echipei. Judecand dupa aceste puncte de vedere, nu cred ca prinde iarna Hagi ca si antrenor la echipa turca; dar bineinteles oricand are postul asigurat la Academia proprie :)) ! Rezultat final Galata - Besiktas 1-2. Niciodata nu s-a pus problema invingatoarei, Besiktas conducand cu 2-0 pana in min 90+1.