vineri, 21 ianuarie 2011

STANCU SI GALATASARAY

Bogdan Stancu a fost transferat de Galatasaray si ca de obicei ne cacam pe noi ca ce grozavi si ce tari suntem. De ieri de la pranz vuiesc programele de sport cu aceasta stire, oamenii de fotbal se dau cu parerea daca e bine sau e rau ca a plecat, pe net apar statistici cu cei mai bine vanduti jucatori si tot asa. Ce este asa senzational ca Bogdan Stancu a fost transferat pe 6 milioane de euro, daca au fost 6?! Eu prefer sa raman sceptic in legatura cu aceasta suma de transfer si sa-i dau dreptate lui Jean Padureanu care a afirmat: "Eu nu cred că Galatasaray a dat 6 milioane de euro pe Stancu. E o strategie la mijloc. Nici salariul de 1,3 milioane al atacantului nu-l cred. Nu spun că am dreptate, e doar părerea mea. În afară preţurile sunt altfel decât la noi. Dacă ar fi fost să-l transfer pe unul dintre cei doi, Moraes sau Stancu, l-aş alege pe Junior".
In urma cu cateva zile ziarele de sport din Romania anuntau faptul ca chipa turca a facut o oferta de 7 milioane de euro pentru Djibril Cisse, atacantul echipei Panathinaikos Atena, dar transferul nu s-a mai perfectat deoarece echipa greaca dorea 10 milioane pentru jucatorul francez. Astfel, imi vine greu sa cred ca Bogdan Stancu este la aceasta ora de calibrul lui Cisse, care are un CV impresionant, si conducerea turca ar fi fost de acord sa ofere aproximativ aceeasi suma de bani pentru un jucator care doar promite si nu pentru unul care a confirmat in campionatele Europei (din cate stiu Cisse a marcat 17 goluri in 16 etape).
Si de ce sa ne falim atat pentru ca fost transferat pentru 6 milioane, de parca 6 milioane ar fi vreo cifra record pentru Europa? Darren Bent a fost transferat acum 3 zile de la Sunderland la Aston Villa pe suma de 28 milioane de euro si nici macar nu este un nume care sa faca furori sau prea des auzit in Europa. 

Toata aceasta tevatura facuta in jurul transferului lui Bogdan Stancu scoate in evidenta doar faptul cat de mici suntem fata de restul lumii si cat de departe suntem de fotbalul mare si nu numai!!! 
In alta ordine de idei ii doresc "Motanului" sa se acomodeze cat mai repede la noua echipa de club si sa ajunga la un nivel cat mai inalt pentru a ajuta nationala Romaniei in campaniile viitoare de calificare si poate chiar la un turneu final!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu