joi, 2 decembrie 2010

BATRANA DOAMNA

Denumirea de "Batrana Doamna" a echipei de fotbal Juventus Tornio pare sa o fi prins din urma. Spun acest lucru deoarece formatia italiana trece printr-o perioada extrem de dificiala, nemaiavand rezultatele cu care ne-a obisnuit in anii trecuti. Daca acum cativa ani se batea la castigarea cupei in UEFA Champion's League, ajungand pana in fazele avansate ale competitiei, acum, in 2010, UEFA Europa League este o palarie prea mare pentru Juventus, aceasta remizand, scor 1-1, aseara in partida disputata in deplasare impotriva celor de la Lech Poznan. In urma acestui rezultat, torinezii ocupa locul 3 in Grupa A, cu 5 puncte si sunt afara din Europa. De mentionat ca Juventus a fost condusa inca din minutul 12, reusind sa scoata o remiza chinuita in minutul 84.
Situatia echipei in campionatul italian pare a fi una buna, in acest moment ocupand locul 3, dar nici aici nu stau prea bine, fiind la 6 puncte de AC Milan si la 3 puncte de Lazio. Ceea ce conteaza cel mai mult este faptul ca se afla la egalitate de puncte (24) cu Napoli, iar in coada acestor 2 echipe se afla alte 3 formatii cu 1 sau 2 puncte in minus, deci, orice pas gresit al echipei piemonteze ar putea-o arunca mult in spate in clasament, undeva pe un loc 7.
 Scandalul "Calciopoli" din 2006 pare sa fie cauza care a adus-o pe Juve in aceasta prapastie. In acel an, italienii castigasera titlul, dar au fost retrogradati in Serie B deoarece s-a descoperit ca fostul director general al echipei, Luciano Moggi, "umbla" la arbitrii, dezvoltand o intreaga retea mafiota in campionatul italian.

Pentru ceea ce reprezinta Juventus in fotbalul mondial nu pot decat sa sper ca isi vor reveni si vor ajunge inapoi acolo sus unde le este locul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu