marți, 23 noiembrie 2010

FC BASEL vs. CFR 1907 CLUJ azi, ora: 21:45



CFR da piept in aceasta seara cu formatia elvetiana, FC Basel, intr-un meci de o importanta capitala pentru ambele echipe, echipa care va invinge in aceasta seara asigurandu-si automat calificarea in primavara europeana din UEFA Europa League.Cele doua combatante din aceasta seara se afla la egalitate de puncte(3pct) intr-o grupa care arata in felul urmator:
GRUPA E 1.Bayern Munchen – 12 puncte
                 2.AS Roma – 6 puncte
                 3. CFR Cluj – 3 puncte
                 4. FC Basel – 3 puncte
CFR Cluj porneste cu un avantaj in fata elvetienilor si anume scorul obtinut impotriva acestora, pe teren propriu,  in prima etapa a grupei, 2-1, acest atuu, permitandu-le clujenilor sa se bucure si de un rezultat de egalitate obtinut in aceasta seara.
Sa nu uitam, insa, un detaliu foarte important, care in opinia mea, va fi decisiv in stabilirea locului 3. Antrenorul formatiei elvetiene este nimeni altul decat emblematicul fost jucator al lui Bayern Munchen, Torsten Fink. Daca ne uitam putin in clasament, observam ca echipei bavareze ii mai trebuie un singur punct pentru a-si asigura 100% primul loc in aceasta grupa, iar in cazul in care il va obtine in aceasta seara impotriva Romei,as fi tentat sa pariez o suma frumusica pe victoria lui FC Basel in fata celor de la Bayern, in deplasarea lor din ultima etapa. Totusi, formatia clujeana nu depinde de jocul rezultatelor din alte partide daca reuseste sa se impuna in aceasta seara si nu va pierde in Gruia impotriva "romanilor".
Este o grupa mai mult decat interesanta, in stabilirea locurilor 2, 3, 4...daca Basel bate pe CFR, iar AS Roma pierde impotriva nemtilor, atunci nu doar romanii nostri vor deveni victima acestei grupe, ci si formatia italiana, in cazul in care nu ar reusi sa se impuna in fata celor de la CFR, eu, fiind convins de relatiile stranse de prietenie dintre Fink si fosta lui echipa, Bayern Munchen. 
Sunt multe variabile in aceasta grupa care vor spori suspansul pana in ultima etapa, iar un egal in aceasta seara intre CFR-Basel si o victorie a lui Bayern in fata Romei ar crea un suspans extraordinar pentru ultima etapa din cadrul Grupei E, al Ligii Campionilor.
Revenind la meciul care ne intereseaza, CFR-Basel, ambele formatii au facut meciuri reusite in etapele trecute din UCL, inscriind multe goluri, motiv pentru care afirm ca diseara ne va astepta un meci de care pe care, din care sper ca formatia clujeana sa iasa triumfatoare.
HAI ROMANIA!

2 comentarii:

  1. feliciteri pentru site in primul rand!
    da, stiam ca astea 2 ultime etape o sa fie cel putin interesante...mai nasol este ca atat basel cat si cfr sunt imprevizibile...dar sa speram ca cfr-ul o sa-si faca jocul pe care l-au practicat in ucl si cred ca nu vor pierde in seara asta! ideea e sa dam gol, nu bara! :(

    RăspundețiȘtergere
  2. mersi...daca mai vad ocazii imense ratate cu nonsalanta o sa lesin de nervi in fata televizorului

    RăspundețiȘtergere