sâmbătă, 20 noiembrie 2010

MM, back to business!

MM nu s-a putut abtine sa stea prea mult timp departe de vreo echipa de fotbal si a dat fotoliul de comentator din studioul lui Horia Ivanovici, de la Fanatik Show, pe functia de manager general la....nimeni alta decat FC Steaua Bucuresti.
Toata lumea stie ca trecutul acestuia este strans legat de formatia din Ghencea. Impreuna cu Olaroiu au dus echipa pana in semifinalele fostei Cupei UEFA, fiind la 5min de o calificare istorica in finalele competitiei.Tot alaturi de M. Stoica, Steaua a castigat ultimul titlu de campioana din palmares,in 2006,titlul cu numarul 23. Ulterior a plecat de la echipa, in urma unui scandal avut cu Gigi Becali si a plecat la anonima Unirea Urziceni, pe care alaturi de Dan Petrescu a adus-o in fruntea Ligii 1. Nimeni nu-i dadea prea mare importanta acestei mici echipe din Dobrogea, echipa unui oras cu 20.000 de locuitori. Cei doi oameni de fotbal au reusit repede sa inglobeze o echipa  competitiva cu care au spulberat orice asteptare, castigand  campionatul Romaniei in vara anului 2009. A urmat, bineinteles, o participare in UEFA Champion's League, dar si de aceasta data au dat peste cap toate pronosticurile, reusind sa adune nu mai putin de 8 puncte intr-o grupa alcatuita din: Stuttgart, Rangers si Sevilla. Asadar, fara doar si poate, MM Stoica este un conducator de club care cu siguranta stie sa-si faca meseria cu mult profesionalism si cu multa intelepciune.
DAR...
Va reusi el oare sa obtina aceleasi rezultate semnificative si sa resusciteze Steaua asa cum a facut-o si in trecut?! Multi ar fi tentati sa afirme, numaidecat, DA. Eu as fi mai rezervat in aceasta afirmatie deoarece: cand a venit la Steaua, MM, venea din postura fostului presedinte de club al Otelului Galati si nu avea acea cota pe care o are acum. A inceput sa lucreze pentru "echipa militara" si usor usor s-a ridicat deasupra tuturor prin rezultatele avute. Acum vine la Steaua cu un portofoliu de invidiat, lipsit de modestia din trecut pe care o avea orice provincial ajuns in capitala.
Sa nu uitam si de factorul cel mai important din cadrul clubului: Gigi Becali, un patron greu de stapanit care mereu vorbeste doar ce-l taie capul. Au avut si in trecut multe clinciuri, iar acum orgoliul celor 2 ar putea zdruncina serios linistea echipei. Cu siguranta, Stoica nu va accepta sa i se spuna ce sa faca si nu va permite nimanui din cadrul clubului sa-l calce in picioare.
Un alt factor extrem de greu de gestionat este acela ca, in lotul actual se afla 8 fosti "copii de suflet" ai lui MM din era "Unirea Urziceni", iar subiectivismul acestuia ar putea afecta relatiile din vestiarul echipei, mai ales ca antrenorul Lacatus e departe de a fi descoperit formula ideala de joc.Aaaaaaaa...mai exista si Lacatus. In urma numirii ca manager general a lui Mihai Stoica, scaunul lui Lacatus se zgaltaie serios, dupa cum stiti, Lacatus a parasit echipa in 2006 din cauza unor neintelegeri avute cu MM (nici rezultatele obtinute de "fiara" nu sunt de partea lui).
Asadar, numirea ca manager general pe banca Stelei a lui Mihai Stoica, ar putea avea un efect de bumerang, iar in loc sa aduca linistea si stabilitatea pe care toata suflarea ros-albastra si-o doreste, sa destabilizeze lucrurile si mai mult si sa arunce Steaua intr-o situatie grava si greu de gestionat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu