luni, 27 decembrie 2010

ARSENAL VS CHELSEA ora 22:00

Cand toata Europa fotbalistica doarme, Anglia este cea care, chiar si in aceasta perioada, ne ofera meciuri extrem de interesante si de disputate; asa se intampla si aceasta seara in Insula, acolo unde se vor intalni marile rivale londoneze, Arsenal si Chelsea. 
Avem toate premisele pentru a urmari un meci extrem de crancen, avand ca motive principale, stampila de derby a acestei partide, care va face ca jucatorii sa se daruiasca 100% si pozitia ocupata la ora actuala in clasament de cele doua formatii, Arsenal ocupand locul  3 cu 32 de puncte, iar Chelsea aflandu-se pe 4 cu 31 de puncte. Pentru ambele formatii victoria este singura solutie viabila deoarece ManU si Man City au invins in aceasta etapa si se afla in fruntea clasamentului cu 37 de puncte, respectiv 35.

Meciul va fi transmis pe Digi Sport. Vizionare placuta!

marți, 21 decembrie 2010

ADRIAN CRISTEA LA U CLUJ

TE-AI NASCUT VEDETA SI AI MURIT SPERANTA!!!

Astazi am primit pentru a N-a oara dovada ca in fotbal nu este destul sa fi talentat pentru a atinge culmile acestui sport si cand spun acest lucru ma gandesc la transferul lui Adrian Cristea la U Cluj. Aceasta mutare este un adevarat tun pentru formatia clujeana, dar pentru fotbalist reprezinta o "solutie de avarie"; transferul este singura optiune pentru jucator in acest moment, oficialii dinamovisti refuzand transferul lui la alta echipa din Romania, iar din Europa neavand oferte.
Imi vine greu sa cred ca un jucator cu calitatile lui Cristea nu a reusit sa prinda un contract la o echipa cu nume din Europa, fotbalistul reusind pana acum doar sa-si bata joc de el si de cei care i-au acordat credit in tot acest timp. Jocul lui aduce mult cu cel al lui Adrian Mutu: conduce mingea cu eleganta, paseaza extraordinar, suteaza impecabil, are toate calitatile unui veritabil jucator, dar se pare ca "Printul" nu stie ca fara seriozitate si un pic de inteligenta nu reusesti nici in fotbal, jocul de fotbal, in acest moment, fiind dominat de jucatorii "isteti" (gen Xaxi, Iniesta, Pirlo, Berbatov) si de cei luptatori (gen Puyol, Tevez, Dani Alves etc.). 
Nonsalanta de care da dovada pe teren te scoate din minti, in timpul meciurilor gandindu-se, cred, cu ce sa se imbrace si cu ce sa se incalte pentru iesirea in club si cam ce bautura sa bea de aceasta data pentru ca e cam satul de atat whisky si sampanie...pacat de acest jucator care putea deveni o mare stea a fotbalului romanesc, dar si european.

PRINT?! mai bine zis CERSETOR!!!


joi, 9 decembrie 2010

Ghiocel de primavara !

          Fara prea multe reusite nici in acest an in cupele europene ale formatiilor romanesti, ne mai ramane bucuria performantelor jucatorilor care evolueaza la echipe din afara tarii. Sahtior Donetk este unul din putinele cluburi din estul europei care face cu adevarat performanta. O bucurie si mai mare este aceea ca dirijorul acestei echipe deosebite este nimeni altul decat domnul Mircea Lucescu, iar unul din componentii de baza ai echipei este jucatorul de flanc stang, Razvan Rat, un tip modest, dar in acelasi timp constient de valoarea sa. 
          Ieri in ultimul act al grupelor Champion League, jucatorul roman a avut cea mai buna evolutie a carierei, inscriind un gol si reusind centrarea pentru golul al 2-lea al formatiei sale impotriva echipei Braga. scor final 2-0 O alta performanta notabila pentru echipa ucraineana este faptul ca pentru prima data in istorie trec de grupele Champions League, fiind foarte aproape de 3 ani incoace dar, doar in acest an reusind acest memorabil eveniment. Aceasta accedere mai departe in fazele competitiei, este cu atat mai prestigioasa, cu cat au terminat pe primul loc o grupa cel putin puternica, devansand echipe precum Arsenal, Braga si Partizan. Daca nici acum nu recunoastem meritele lui Mircea Lucescu care din 2004 face o treaba senzationala la Sahtior, cucerind trofee peste trofee in Ucraina, culminand cu castigarea cupei Uefa, in 2009  atunci consider ca facem parte dintr-un neam rusinos si prost! 

CFR CLUJ: multi jucatori...putini fotbalisti

CFR CLUJ termina cu fruntea sus a doua participare in UEFA Champion's League, reusind in meciul de aseara, disputat la Cluj, sa remizeze, scor 1-1, impotriva formatiei AS Roma. Meciul in sine nu a fost unul prea spectaculos si de aceea nu ma voi lega de acest aspect, dar ma voi lega de 2 fotbalisti care nu au ce cauta in Liga 1, daramite in UCL.

1. Emil Dica- nu am vazut jucator mai impiedicat si lipsit de inteligenta ca acest "personaj de fotbal". Aseara a comis cateva faulturi gratuite in preamjma careului lui Stancioiu, a pierdut extrem de multe mingi, a balbait mingea la fiecare atingere. Ma intreb daca stafful CFR-ului nu are ochi sa vada o asa "insulta de jucator". Nu este la primul meci de acest gen, mijlocasul avand contributii minime in jocul echipei. 
EMIL DICA-> RECYCLE BIN

2. Ionut Rada- mereu fuge cu dulapul in spate, in teren avand o exprimare motrica extrem de redusa. La jocul de 1 contra 1 este mereu depasit de adversar fara ca acesta sa beneficieze de o viteza extraordinara sau de niste calitati tehnice senzationale, este pur si simplu foarte lent, Edimar si Culio fiind nevoiti sa acopere si postul lui Rada.

Bud este de nerecunoscut fata de sezonul trecut cand aducea titlul in Gruia, prin reusitele sale, acum loveste mingea de parca ar fi patrata...se pare ca inteligenta nu este una din calitatile sale.

Mai sunt si alti jucatori care ar trebui vanduti in aceasta pauza de iarna pentru ca scopul lor intr-un meci este acela de a juca numai pentru ei si nu pentru echipa, dar acest lucru tine si de un antrenor cu experienta care poate mobiliza jucatorii si ii poate pedepsi in cazul in care nu respecta indicatiile tactice.

In urma  meciului disputat aseara ramane doar gestul de bastinas cu bete infipte in nas, asa cum vedem pe Discovery, a lui Lacina Traore care dupa inscrierea golului egalizator din minutul 88 a facut gesturi obscene catre suporterii cfristi. Este un jucator cu reale calitati, dar momentan marea lui calitate pare a fi aceea de ratangiu, lucru care ii scoate din sarite pe sustinatorii echipei feroviare meci de meci. Rateaza cu o seninatate iesita din comun, iar scuzele aduse de conducere la adresa lui "e tanar, nu are experienta" nu mai tin pentru ca sunt situatii in care oricine din tribuna ar inscrie in locul lui din acele pozitii. 
Goluri din situatii clare sau "ia-o sus" de la tot stadionul ! ! !

marți, 7 decembrie 2010

De la speranta la certitudine !

DENIS ALIBEC

 Ar fi bine sa ne obisnuim cu acest nume si uitati-va mai atent la el, deoarece acesta este  VIITORUL
Transferant in urma cu ceva timp de Inter Milano, noua senzatie a Romaniei, tanarul Alibec merita cu prisosinta, luat in calcul pentru echipa nationala. La inceput mi s-a parut deplasat faptul ca a acceptat transferul la Inter, in defavoarea unui transfer la o echipa buna din campionatul nostru, existand un precedent si anume, tanarul Daminuta. Acesta din urma nu numai ca nu a confirmat la echipa milaneza, dar a fost o dezamagire totala odata cu transferul sau la Dinamo.
Cazul lui Alibec imi dadea o senzatie de "deja vou", iar laudele din presa sportiva romaneasca imi pareau de multe ori scrise la comanda unor impresai influenti.
Ultimele evolutii ale atacant roman la echipa MARE a Interului, m-au impresionat. Desi am sesizat unele lacune in exprimarea fotbalistica, gen finalizarea sau lipsa unor continuari in nota echipei ale fazelor, este totusi de remarcat modul de pregatire serios si profesionist atat pe plan psihologic, nefiind timorat de prezenta sa printre atatea vedete, cat si pe plan sportiv, avand un mare merit ca a fost promovat de Benitez. Acele  lipsuri pe care eu le-am remarcat, pot fi usor indreptate prin prezenta sa constanta la echipa mare. Poate principala calitate pe care eu am remarcat-o la Alibec, a fost pozitionarea sa in teren, una de atacant veritabil de careu, mereu aparea unde era faza fierbinte.
La finalul partidei Lazio - Inter (3-1), un meci in care Alibec a jucat in ultimele 35 min, am observat cum mult mai titratul sau prieten (Radu Stefan), l-a felicitat pentru evolutia buna pe care a avut-o. Poate dupa atata vreme de seceta sa mai scoatem si noi, romanii, o noua generatie de fotbalisti, care sa ne faca mandrii pe viitor. Odata cu aceste 2 nume Radu Stefan si Alibec, capii de afis ai generatiei lor, mai sunt o multime de alti tineri jucatori, talentati, despre care imi propun sa-i urmaresc si eventual sa va tin la curent cu evolutiile lor. O lista de astfel de jucatori, care imi vin acum in minte ar fi: Rapa (Otelul), Pap(Vaslui), Antal(Otelul), Parvulescu(Gaz Metan), dar si multi altii.

U CLUJ

U Cluj pierde in ultima partida a Ligii 1din acest an, scor 3-0, impotriva Stelei si se afla intr-o situatie delicata in clasament. Inaintea pauzei de iarna, formatia clujeana ocupa locul 14 cu 20 de puncte, situandu-se imediat peste linia de retrogradare, dar situatia este mult mai complicata deoarece primele 3 echipe aflate pe loc retrogradabil au fiecare cate18 puncte, iar acest lucru nu ii avantajeaza deloc pe "studenti". Sperantele ardelenilor se leaga de faptul ca intre locul 9 si locul 14 este diferenta de doar 1 punct, iar acest lucru le ofera putina liniste pentru returul campionatului, in acest rastimp, Ionut Badea putand sa resusciteze echipa si sa-i insufle un alt aer, un aer mult mai proaspat si indraznet. Insa situatia actuala din clasament poate fi o arma cu doauataisuri pentru U Cluj deoarece in cazul unei victorii se mentine pe linia de plutire, fiind greu de crezut ca toate echipele care formeaza acest bloc vor castiga si ele in primul meci din relansarea campionatului, dar daca clujenii vor pierde sau vor scoate o remiza, lucrurile vor sta foarte prost pentru ei, putand fi aruncati pana pe penultimul loc retrogradabil. Asadar, lupta pentru a ramane in prima liga pare mult mai spectaculoasa si mai fierbinte decat lupta pentru castigarea campionatului, acolo unde Otelul este lider. Aceasta lupta de supravietuire va decide si campioana, deoarece echipele care vor dori cu adevarat sa ramana pe prima scena a fotbalului autohton vor lupta pana in ultimul minut pentru a scoate puncte din fiecare meci, dand de furca si punand piedici echipelor cu "pretentii". Sunt convins ca vom avea un retur care ne va tine pironiti in scaune si cu ochii atintiti inspre micile ecrane pana la disputarea ultimei etape din acest sezon.

Situatia in coada clasamentului Ligii 1:
 9.Astra 21p
10.Craiova 20p
11.Gloria Bistrita 20p
12.Braşov 20p
13.Târgu Mureş 20p
14.U Cluj 20p
15.Victoria Brăneşti 18p
16.Pandurii Tg. Jiu 18p
17.Urziceni 18p
18.Sportul 10p

luni, 6 decembrie 2010

IL FENOMENO!!!

Adrian Mutu a reusit primul sau gol in acest sezon de Serie A, in partida disputata ieri seara(scor 1-0), in compania echipei Cagliari. Golul marcat de roman are o importanta semnificativa atat pentru el, cat si pentru echipa, deoarece prin  acest gol, "Briliantul" a reusit sa aduca victoria atat de vitala Fiorentinei si totodata a reusit sa incheie perioada neagra prin care a trecut in ultimul an. Fiorentina rasufla usurata deoarece inaintea acestei partide avea doar 16 puncte si se afla putin peste linia de retrogradare, dar aceasta victorie, adusa de Mutu, o scoate din zona fierbinte a subsolului clasamentului si ii claseaza pe toscani pe locul 12 cu 19 puncte.
Am urmarit partida in direct si pot sa afirm ca Mutu este un jucator de exceptie care poate face diferenta in orice moment al partidei; daca jucatorii celor doua echipe plimbau mingea de la unul la celalalt fara prea multa inventivitate si rapiditate, cand mingea ajungea la atacantul roman, clasa acestuia iesea imediat in evidenta prin eleganta cu care controla balonul si prin pasele "fine" pe care le dadea coechipierilor lui.

Nu pot decat sa-mi doresc o revenire cat mai rapida a lui Adrian Mutu la nationala de fotbal a Romaniei deoarece avem mare nevoie de sclipirile acestuia in meciurile de calificare pentru EURO 2012.

Va invit sa urmariti golul marcat de Mutu:


duminică, 5 decembrie 2010

Arena Cluj in B ????


Toata lumea vorbeste despre bijuteriile Romaniei in infrastructura footbalistica si toti asteapta cu nerabdare finalizarea proiectelor celor 2 stadioane. Desi era greu de crezut ca finalizarea lor nu va fi amanata din varii motive, uite ca la data stabilita si anume din toamna anului viitor vom avea 2 stadioane moderne in orasele care au tinut steagul romanesc sus in Europa in ultimii ani (Cluj si Bucuresti). Ceea ce este ciudat insa este tocmai destinatia noului stadion din Cluj, care pare sa fie acaparat de Universitatea Cluj echipa nou promovata care insa nu pare sa fie capabila sa ramana in Liga 1 fara emotii, desi a avut un start entuziasmant de campionat, fiind in fata rivalei si mult mai galonatei echipe CFR in mare parte a turului. In prima parte a campionatului "U" s-a clasat la doar 3 puncte de zona fierbinte. Sper din tot sufletul sa nu fiu nevoit sa merg la inaugurarea noului stadion, cu o echipa celebra din Europa, iar imediat dupa sa vedem "derby-uri" cu Campia Turzii si Fc Bihor, pe o asa minunatie de stadion ce se anunta a fi ! Imi amintesc cum cu ani in urma mergeam pe "Ion Moina" la meciurile Universitatii si an de an se inchidea cate un sector datorita degradarii. In sfarsit are si Clujul un nou stadion de care sa fim mandrii. Tot Clujul spera ca odata cu relansarea promisa de Universitatea, CFR sa nu dea inapoi si sa fim reprezentati in Romania si Europa de ambele echipe ALE CLUJULUI ! ! !

O gura de aer!

Gica Hagi rasufla usurat dupa victoria cu 3-0 obtinuta in deplasare impotriva echipei Kasimpasa. Scaunul "Regelui" se clatina serios inca de la instalarea acestuia la carma echipei Galatasaray Istanbul, singurele rezultate satisfacatoare pentru conducere si suporteri fiind egalul, scor 0-0, obtinut in derby-ul, disputat in deplasare, contra celor de la Fenerbahce Istanbul si victoria in fata celor de la Antalyaspor, scor 2-1.
Chiar daca eu sunt de parere ca Hagi nu are calitatile necesare pentru a deveni un "veritabil coach" ii urez succes in cariera de antrenor si sper sa aduca faima Romaniei asa cum o facea si cand era fotbalist!

Va invit sa urmariti rezumatul partidei Kasimpasa-Galatasaray Istanbul 0-3:

Messi vs Ronaldo 2-2 si totusi, ce diferenta ?! ...


Aseara am asteptat sa vad un nou joc al echipei, care saptamana trecuta, nimicea una din fortele Europei si anume pe Real Madrid. Cu toate ca a existat un disconfort pentru jucatorii Barcelonei, fiind purtati in permanenta de la a juca, la a se amana partida, de la transportul cu avionul, la cel cu  trenul echipa trimisa sa ia cele 3 puncte de la Pamplona s-a conformat perfect. Nu trec bine 25 de minute si geniul lui Messi face diferenta cu o pasa de play-station printre 3 adversari, iar Pedro R. deschide scorul cu un sut in cross, lasandu-l pe portarul advers primul spectator de pe teren! Dominatia continua cu o succesiune de pase, care destabilizeaza adversarul si il arunca in agonie si frustrare. Dupa pauza in 20 de minute inscrie si Messi dupa o cursa de contraatac, finalizand simplu si precis la coltul scurt. Istoria partidei era deja scrisa din min 26, dar ca fapt divers a inscris si Messi, atat din actiune cat si dintr-un penalty, scos de Pedro, dupa o noua pasa de manual a lui Messi. 
           Real cu Valencia se anunta un derby intre echipele care completeaza podiumul din Primera, un meci echilibrat, intre doua echipe care au pierdut la acelasi scor cu Barcelona, 5-0 ! Dupa cum se prefata jocul, asa a si fost. Realul fortand in primele 10 minute, dupa care cedeaza controlul Valenciei, care desi este chipa vizitatoare, nu menajeaza deloc echipa galacticilor, fiind incisiva si ratand situatii bune. A doua repriza semana perfect cu prima, ocazii mari de tot ale Realului in primele 10 minute, dupa care pareau neputinciosi sa inscrie un gol in poarte "liliecilor". De nicaieri, vine o decizie discutabila a arbitrului assistent care ii semnalizeaza "prrincipalului" un hent la mijlocul terenului, neacordat initial, care atrage dupa sine si  acordarea  celui de-al 2-lea avertisment. Asadar din minutul 67 echilibrul numeric, cat si cel al fortelor se destabilizeaza, iar Realul indeplineste o simpla formalitate si prin 2 actiuni de contraatac, reuseste sa pedepseasca frumoasa echipa a Valenciei, care desi cu un om in minus a cautat mereu victoria. Ronaldo s-a bucurat la goluri in stilu-i caracteristic, plin de aroganta. Un minimum de modestie dupa UMILINTA de etapa trecuta dadea bine atat pentru fanii Realului, cat si pentru iubitorii fenomenului (fotbalului), dar cred ca de la atata gel, i-a putrezit mintea ...

sâmbătă, 4 decembrie 2010

NULO CLARO !!!

Aseara, portarul CFR-ului, Nuno Claro, a demonstart inca o data ca este un portar foarte slab, incasand un gol de la 45m din lovitura libera. Daca un portar este caracterizat prin precizie, siguranta, intuitie, Nuno Claro este departe de aceste calitati, mereu balbaind mingile, mereu avand interventii nesigure, la fiecare faza disputata la poarta sa cauzand emotii suporterilor din tribune si din fata micilor ecrane.
Nuno Claro a gresit si in meciul cu Steaua, cand a comis un penlaty la Kapetanos. La acea faza nu aveam nicio emotie ca nu va ajunge primul la minge, dar se pare ca si atunci, ca si aseara, contempla actiunea desfasurata in preajma careului sau. A mai incasat un gol de tot rasul in meciul cu Vaslui, a luat un gol, usor parabil, din lovitura libera in meciul cu FCM Targu Mures, acestea fiind niste exemple care mi-au venit pe loc in minte, portughezul avand si alte gafe monumentale.
Ma intreb ce mai asteapta conducerea CFR-ului si de ce nu scote banii pentru un portar cu reale calitati care sa dea siguranta apararii, din lot mai facand parte "talentatul" Edi Stancioiu, un goalkeeper la fel de fluctuant ca si portughezul, al III-lea portar fiind Boris Peskovic, care rar a prins primul 11.
Nuno Claro imi aduce aminte de "legendarul" portar al Stelei, Carlos Fernandes, un portar care avea interventii fabuloase, dar care gafa impardonabil cand toti se asteptau mai putin. Se pare ca acest gen de portari fac meciuri reusite sau catastrofale in functie de cum le surade norocul, cazand victime acestei "curve" anumite Zeita Fortuna!

vineri, 3 decembrie 2010

FC Steaua vs. Liverpool FC SCOR: 1-1

Felicitari echipei Steaua care aseara a reusit sa faca un meci consistent impotriva celor de la Liverpool. Chiar daca echipa din Insula a afisat un prim 11 mai putin cunoscut de iubitorii fotbalului, meritele jucatorilor stelisti raman pentru curajul pe care l-au avut in fata numelui Livepool FC.
Scopul echipei englezesti a fost clar: sa nu plece infranta de la Bucuresti (1 punct ii asigura calificarea de pe primul loc) si sa nu mai aiba parte de accidentari, lotul fiind oricum decimat de jucatori indisponibili din motive medicale. Din aceasta cauza jocul echipei Liverpool a lasat de dorit.
Tanase, Latovlevici merita un bonus dupa acest meci pentru jocul consistent, elastic pe care l-au facut pe partea stanga, incurcand mai mereu apararea adversa. Jocul lui Tanase incepe sa arate din ce in ce mai bine, daca la meciul cu CFR i-a incalcit de cateva ori pe jucatorii ardeleni, aseara a controlat balonul la fel de fin, in cateva randuri, ironizandu-si  adversarii directi prin executiile sale.
Trebuie sa taxez declaratia lui Becali de dupa meci si anume aceea in care afirma: "Ne-am jucat cu Liverpool!". Pai daca v-ati jucat cu ei de ce nu le-ati dat 4-1?! Pentru ca ai avut posesie asta nu inseamna ca te-ai jucat cu ei. Cormoranilor le-a convenit modul in care s-a desfasurat partida, parcticand un joc matur prin care Steaua a gasit cu greu acea "ultima pasa". Daca nu gresea Reina si se termina 1-0 ce se intampla?! In loc sa fie multumit mai spune si ca "meritam sa-i batem". Repet, un joc de posesie nu inseamna neaparat ca trebuie sa si bati. Barcelona a avut mingea tot timpul in posesia ei in meciul cu Inter si a pierdut 3-1. Stelistii, intr-adevar au fost mai mereu periculosi in fata portii,dar cate ocazii clare a avut Steaua de a marca?! 

Acest 1-1 este tot ce li se putea intampla mai bun, in urma acestui scor ei ocupand locul 2 intr-o grupa care arata in felul urmator: Grupa K
                                               1. Liverpool 9 pct
                                               2. Steaua 6pct    
                                               3. Napoli 4 pct
                                               4. Utrecht 4 pct
Asadar calificarea in primavara europeana depinde numai de ei si tot ce le trebuie este doar o remiza in Italia.
HAI ROMANIA!

joi, 2 decembrie 2010

BATRANA DOAMNA

Denumirea de "Batrana Doamna" a echipei de fotbal Juventus Tornio pare sa o fi prins din urma. Spun acest lucru deoarece formatia italiana trece printr-o perioada extrem de dificiala, nemaiavand rezultatele cu care ne-a obisnuit in anii trecuti. Daca acum cativa ani se batea la castigarea cupei in UEFA Champion's League, ajungand pana in fazele avansate ale competitiei, acum, in 2010, UEFA Europa League este o palarie prea mare pentru Juventus, aceasta remizand, scor 1-1, aseara in partida disputata in deplasare impotriva celor de la Lech Poznan. In urma acestui rezultat, torinezii ocupa locul 3 in Grupa A, cu 5 puncte si sunt afara din Europa. De mentionat ca Juventus a fost condusa inca din minutul 12, reusind sa scoata o remiza chinuita in minutul 84.
Situatia echipei in campionatul italian pare a fi una buna, in acest moment ocupand locul 3, dar nici aici nu stau prea bine, fiind la 6 puncte de AC Milan si la 3 puncte de Lazio. Ceea ce conteaza cel mai mult este faptul ca se afla la egalitate de puncte (24) cu Napoli, iar in coada acestor 2 echipe se afla alte 3 formatii cu 1 sau 2 puncte in minus, deci, orice pas gresit al echipei piemonteze ar putea-o arunca mult in spate in clasament, undeva pe un loc 7.
 Scandalul "Calciopoli" din 2006 pare sa fie cauza care a adus-o pe Juve in aceasta prapastie. In acel an, italienii castigasera titlul, dar au fost retrogradati in Serie B deoarece s-a descoperit ca fostul director general al echipei, Luciano Moggi, "umbla" la arbitrii, dezvoltand o intreaga retea mafiota in campionatul italian.

Pentru ceea ce reprezinta Juventus in fotbalul mondial nu pot decat sa sper ca isi vor reveni si vor ajunge inapoi acolo sus unde le este locul.

miercuri, 1 decembrie 2010

FC Steaua vs. Liverpool FC

Maine seara FC Steaua joaca un meci crucial pentru calificarea in primavara europeana in compania echipei englezesti, Liverpool FC. Citind prin presa articole referitoare la acest meci am ramas prost la declaratia unui fost component al generatiei de aur si anume Viorel Moldovan. Am extras doar replica care m-a frapat: "S-o puna la respect pe Liverpool" (despre Steaua e vorba); Auzi,tu, ma, la el!!!... Taticule, eu cred ca tu nu sti cine e Liverpool sau poate  omu' s-o fi uitat in clasament si o fi vazut ca englezii nu stau prea bine la acest capitol sau poate s-o fi uitat in lot si o fi vazut ca absenteaza niste titulari de marca. Nu asta conteaza, stimati iubitori ai fotbalului, conteaza cu cine joaca Liverpool si aceasta joaca cu o echipa care pierde pe teren propriu cu Gaz Metan, care cu greu bate in minutul 92 pe FCM Tg Mures, care juca cu 2 oameni in inferioritate, care pierde cu Gloria Bistrita.
Pentru ca tot e 1 decembrie, marea zi nationala a Romaniei, sa aducem in discutie si "calitatile" jucatorilor stelisti care ne definesc atat de bine ca si popor: frica, lasitate, neputinta, slugarnicie s.a.m.d. Inca nu v-ati prins ca NU AVEM CU CE?!; nu este material, suntem "subtiri" la capitolul mentalitate, mentalitatea de invingatori fiind mult prea departe de noi.
Inaintea fiecarui meci pe care il disputa echipele romanesti in cupele europene, ziarele sunt pline de declaratii razboinice, optimiste, ca facem, ca dregem, "ca le-o dam sub nara", dar dupa fiecare meci disputat a doua zi vedem doar titluri gen: "Dezastru in Ghencea", "CFR demolata de Bayern", "Ora de franceza" etc. Domnilor,nu ati urmarit partida de luni seara dintre Barcelona si Real Madrid?! Nu ati vazut ca madrilenii aratau ca o echipa de divizia B?! Va dati seama ce departe suntem de fotbalul adevarat daca REAL MADRID nu putea tine de minge?!
 Chiar daca vom bate maine seara, lucru pe care mi-l doresc cu desavarsire, nu avem cum sa ii punem la respect. I-am demolat pe italienii lui Napoli cu 3 goluri blitz si ce am facut mai apoi?! I-am lasat sa vina peste noi, gandindu-ma imediat la meciul de la Midlesbrough.(epic fail)

Asa ca, domnule Moldovan, treaba cu respectu' sta in felul urmator: noi ii vom respecta prea mult pe cormorani, iar ei ne vor pune la respect!
HAI ROMANIA!

marți, 30 noiembrie 2010

iREAL, BARCELONA SHOW

Dragi iubitori ai fotbalului aseara am avut parte de un meci senzational, o demonstratie de fotbal cum rar se vede pe un stadion, indiferent de continent. FC Barcelona a aratat ce inseamna sa joci un fotbal total, iar expresia lui Ilie Dumitrescu, "sa-ti subordonezi adversarul" este cea mai corecta pe care o putem folosi in urma meciului de aseara. Extraterestii lui Pep i-au luat la "impins vagoane" pe galacticii lui Mourinho inca din startul partidei si i-au intors pe toate fetele ori de cate ori au vrut si cum au vrut (posesie 67% BARCA-33% REAL), jucatorii Realului lasand impresia ca vor sa paraseasca terenul de joc inca din prima repriza.
Inaintea acestui meci, CR. Ronaldo se arata neinteresat de victoria Barcelonei din etapa trecuta, scor 8-0 si afirma plin de aroganta "sa vedem noua cate o sa ne dea"....CATE ATI LUAT,SLABULEEEE?!..."UNDE AI FOST ASEARA?! CA PE TEREN NU TE-AM VAZUT!!!!"
Un alt jucator care trebuie taxat dupa acest meci este S. Ramos care, se pare, nu sta deloc bine cu nervii, spre finalul meciului avand o interventie rusinoasa la Messi, dupa care le-a pus mana in gat coechipierilor de la nationala Spaniei, Puyol si Xavi...daca nu mai poti, nu mai faci fata: CERE-TE AFARA!!!
Subiectul care facea valva inca de la inceputul campionatului era legat de Messi si Ronaldo, cine e mai bun?! Dupa meciul de aseara sper ca nu mai aveti niciun dubiu in legatura cu acest aspect, daca unul "le-a rupt coloana" jucatorilor adversi, celalalt "le facea frectie".

EL CLASICO a devenit pentru Real Madrid, EL INFERNO, echipa madrilena fiind umilita in ultimii ani de fiecare data cand a dat peste FC Barcelona. Asa s-a intamplat si in meciul de aseara, jucatorii lui Pep Guardiola distrandu-se cu "galacticii" lui Mourinho si pedepsindu-i cu un aspru 5-0, portughezul declarand la conferinta de presa ca pentru el acest scor nu este o umilinta: REALLY?!?!?!  HALA(L) MADRID!!!

Fc Barcelona vs Real Madrid 5-0

Senzational ! ! !



Daca nu ati vazut meciul faceti cumva si uitati-va macar la Highlights. Si dedicatie pentru Ovula: HI 5 ! Poate la anu inscrieti macar un gol ... oricum Barcelona trebuie criticata ca nu a dat  mai multe goluri. Cred ca diferenta corecta era la un scor mult mai mare dar e bine si asa. O singura curiozitate am, cum o echipa asa buna nu au un portar pe masura ?!?! ... ce-i drept e ca nu le trebuie portar. dar ca sa fie partitura completa ar trebui pensionat Valdez cat mai curand !

duminică, 28 noiembrie 2010

Steaua - Cfr "X"

Un meci de X ! Mai jos puteti accesa link-uri sa urmariti partida in direct ! Sper totusi sa bata CFR :P !

http://www.livescorehunter.com/streams/ingerasu/5.html vShare
http://www.sportpenet.com/lsh.htm
http://livesport1.us/tv1.html

HA(g)I PA !


Fascinantul antrenor roman de clasa mondiala, Gica H. reuseste rezultate "de rasunet" la Galata, echipa pe care a preluat-o de putin timp. In momentul in care scriu acest articol, echipa condusa de Hagi resuseste sa tina aproape de Besiktas, fiind condusa cu doar 1-0 dupa reusita din min 8 a lui Gutti. De mentionat cum ca Galata joaca pe propriul teren acest meci. As putea sa fac o analiza a rezultatelor lui Hagi ca antrenor in acest mandat la Galalta, dar deabia am venit de la cabana unde apropo, a fost cam misto. Daca nu ma inseala memoria, Hagi in acest mandat are 2 victorii, una in cupa si alta in campionat, iar celelalte meciuri fiind pierdute sau  terminate la egalitate. Pentru o echipa cu pretentiile Galatei, aceste rezultate sunt inacceptabile. Atat fanii cat si conducerea echipei Galatasaray, par sa fii ajuns la capatul rabdarii si sa isi puna intrebari daca nu cumva s-au grabit in a-l readuce pe "Rege" :)) sa gestioneze pasa proasta a echipei. Judecand dupa aceste puncte de vedere, nu cred ca prinde iarna Hagi ca si antrenor la echipa turca; dar bineinteles oricand are postul asigurat la Academia proprie :)) ! Rezultat final Galata - Besiktas 1-2. Niciodata nu s-a pus problema invingatoarei, Besiktas conducand cu 2-0 pana in min 90+1.

joi, 25 noiembrie 2010

REMEMBER REAL MADRID-FC BARCELONA 2-6

Inaitea marelui derby de luni seara, va propun sa urmarim "meciul demonstrativ" pe care FC Barcelona i l-a oferit lui Real Madrid, chiar pe Santiago Bernabeu.
ENJOY!

Toata Europa e un zumzet ... derby-ul a INCEPUT ! ! !


Desi aceasta saptamana a fost plina de meciuri importante in cea mai puternica competitie continentala, toata suflarea fotbalistica a monitorizat cu atentie duelul de la distanta aflat pe ultima suta de metrii dintre cea mai galonata echipa a Europei, Real Madrid si cea mai in forma echipa a lumii din ultimii 4 ani FC Barcelona. Dupa cum probabil stiti luni 29.XI.2010 se vor intalni aceste 2 forte fotbalistice intr-un meci de campionat. Miza meciului este una a orgoliilor si a suprematiei in Spania, unde doar meciul direct reprezinta o certitudine pentru cele 2 formatii, restul echipelor sunt mult inferioare, iar un rezultat surpriza, care sa schimbe ordinea in campionat este greu de anticipat. La inceputul meciului cele 2 formatii vor fii despartite de doar 1 punct, egalul fiind favorabil Realului, care ar termina probabil turul pe primul loc, iar in retur va primi vizita Barcelonei pe propriul teren, fapt ce teoretic ar trebui sa constituie un avantaj. Principalul duel probabil va fii intre jucatorii cheie, aici anticipez un duel de senzatie intre Sergio Busquets si Ozil, de cealalta parte Messi este monitorizat probail de Xabi Alonso. Noul antrenor al Realului J. Mourinho este un tactician desavarsit, fapt bine stiut de Pep Guardiola, care probabil de aceasta data nu va cadea in plasa si va aborda o tactica mai eficienta decat cea de anul trecut cand Interul a batut Barcelona, cu Mourinho la carma echipei milaneze. 
Atatea orgolii, atatea dueluri de la distanta interesante si atatea frustrari s-au adunat de-a cursul timpului, incat un meci direct intre aceste doua SUPER echipe nu poate fii ratat indiferent de ce. Vizionare placuta ! ! !

FCB mes que un club !

miercuri, 24 noiembrie 2010

TE-AM SPART!!!

Seara trista pentru suporterii cfr-isti, echipa feroviara fiind eliminata din Europa in urma infrangerii cu scorul de 1-0, in fata elvetienilor de la FC Basel. CFR a clacat lamentabil in meciul de aseara, aratand un fotbal lipsit de orice imaginatie sau de curaj. Daca jucatorii nostri nu au impresionat cu nimic la capitolul spectaculozitate, antrenorul "visiniilor" a iesit din tiparul echipei si a oferit un show cum doar in spitalele de nebuni mai vezi. Spre finalul meciului, Sorin Cartu si-a descarcat nervii pe unicul vinovat al jocului nesatisfacator practicat de clujeni si anume pe banca de rezerve. Nu stiu cu ce a gresit aceasta, dar antrenorul "feroviar" a inceput sa izbeasca, ca un schizofrenic, cu picioarele in geamul bancii de rezerve pana a reusit sa-l sparga, acest act de nebunie facand repede inconjorul lumii.
"Nebunel" nu este la primul gest de acest gen, el fiind bine cunoscut in lumea fotbalului pentru iesirile sale "in decor" .Va invit sa urmariti o alta capodopera al acestui "splendid maestru":


AMICEEEE, DA MAI TARE, TE FACE PE TINE UN GEAM?!?! Dar BERBECUL nu e prost, aseara luandu-si revansa in fata marelui si eternului "DUSMAN", folosind arma secreta, "OPINCA DE IARNA":


DA-I, ARZ-O FOCU', BANCA DE REZERVE!!!!

URLA,ZBIARA SI RAPUNE ADVERSARUL:
CASTIGATOR, SORIN CARTU
PIERZAROR, INTREAGA ROMANIE !!!

marți, 23 noiembrie 2010

CIOCU' MIC !!!

Nici bine nu a ajuns la Steaua si pe toate posturile tv de sport vad doar stiri cu MM Stoica. Recenta revenire acestuia la carma formatiei bucurestene a adus un nou val de scandaluri in Liga 1, scandaluri pornite din cauza distinsului manager general. La Targu-Mures, in meciul disputat de Steaua, s-a bucurat ca un schizofrenic la golul lui Bilasco din minutul 92, starnind repulsia  tuturor celor prezenti pe stadion, dar si a celor din fata micilor ecrane. Apoi a pornit un alt scandal impotriva lui Adrian Matei, fost fundas central la Steaua, care doar a afirmat ca "Surdu nu are sange in instalatie", o afirmatie perfect valida, care poate fi atribuita majoritatea jucatorilor din campionatul nostru. In urma acestei declaratii, MM s-a aratat extraordinar de ofensat si a declarat ca nu va tolera atacurile adresate jucatorilor sai si va dezlanuti bestia din el impotriva contestatarilor. Eu i-as sugera sa nu ne mai agite degeaba si sa nu se mai dea rotund,  Liga 1 fiind mereu sub asediul scandalurilor, aceste scandaluri devenind un atribut bine definit al campionatului intern.
Nu contest calitatile sale de conducator, dar prea face pe razboinicul si pe atotstiitorul aceasta CURVA din fotbalul romanesc.
LASA-NEEEEEE,LASA-NEEEEE!

FC BASEL vs. CFR 1907 CLUJ azi, ora: 21:45



CFR da piept in aceasta seara cu formatia elvetiana, FC Basel, intr-un meci de o importanta capitala pentru ambele echipe, echipa care va invinge in aceasta seara asigurandu-si automat calificarea in primavara europeana din UEFA Europa League.Cele doua combatante din aceasta seara se afla la egalitate de puncte(3pct) intr-o grupa care arata in felul urmator:
GRUPA E 1.Bayern Munchen – 12 puncte
                 2.AS Roma – 6 puncte
                 3. CFR Cluj – 3 puncte
                 4. FC Basel – 3 puncte
CFR Cluj porneste cu un avantaj in fata elvetienilor si anume scorul obtinut impotriva acestora, pe teren propriu,  in prima etapa a grupei, 2-1, acest atuu, permitandu-le clujenilor sa se bucure si de un rezultat de egalitate obtinut in aceasta seara.
Sa nu uitam, insa, un detaliu foarte important, care in opinia mea, va fi decisiv in stabilirea locului 3. Antrenorul formatiei elvetiene este nimeni altul decat emblematicul fost jucator al lui Bayern Munchen, Torsten Fink. Daca ne uitam putin in clasament, observam ca echipei bavareze ii mai trebuie un singur punct pentru a-si asigura 100% primul loc in aceasta grupa, iar in cazul in care il va obtine in aceasta seara impotriva Romei,as fi tentat sa pariez o suma frumusica pe victoria lui FC Basel in fata celor de la Bayern, in deplasarea lor din ultima etapa. Totusi, formatia clujeana nu depinde de jocul rezultatelor din alte partide daca reuseste sa se impuna in aceasta seara si nu va pierde in Gruia impotriva "romanilor".
Este o grupa mai mult decat interesanta, in stabilirea locurilor 2, 3, 4...daca Basel bate pe CFR, iar AS Roma pierde impotriva nemtilor, atunci nu doar romanii nostri vor deveni victima acestei grupe, ci si formatia italiana, in cazul in care nu ar reusi sa se impuna in fata celor de la CFR, eu, fiind convins de relatiile stranse de prietenie dintre Fink si fosta lui echipa, Bayern Munchen. 
Sunt multe variabile in aceasta grupa care vor spori suspansul pana in ultima etapa, iar un egal in aceasta seara intre CFR-Basel si o victorie a lui Bayern in fata Romei ar crea un suspans extraordinar pentru ultima etapa din cadrul Grupei E, al Ligii Campionilor.
Revenind la meciul care ne intereseaza, CFR-Basel, ambele formatii au facut meciuri reusite in etapele trecute din UCL, inscriind multe goluri, motiv pentru care afirm ca diseara ne va astepta un meci de care pe care, din care sper ca formatia clujeana sa iasa triumfatoare.
HAI ROMANIA!

luni, 22 noiembrie 2010

Badea pentru e"U"ropa, Ce FeRicire pentru Pustai ! ! !

 E bine ca a sosit la Cluj un tehnician tanar, valoros si dornic de afirmare. Ultimele rezultate, dar mai ales prestatia echipei Universitatii Cluj, nu doar ca a lasat de dorit, ba chiar dadea impresia de neputinta si de oboseala. Ionut Badea este un tehnician foarte interesant, dar care, pana in acest moment nu a avut parte de loturi de jucatori valorosi. Odata cu transferul sau la Cluj, poate incepe o noua provocare a carierei de antrenor, avand la dispozitie cel mai valoros lot de pana acum. Obiectivul echipei Universitatii pe acest sezon este unul mai mult decat accesibil si anume ocuparea locurilor 8-12, momentan "U" clasandu-se pe locul 10. Cu toate acestea dupa cum il cunosc pe domnul I. Badea si anume fiind un tip perfectionist si orgolios, cred cu tarie ca si-ar dori sa prinda inca din acest sezon un loc de Europa League. Acum mai ramane de vazut, daca jucatorii din curtea lui "U", sunt capabil sa asimileze orele de tactica si ideile moderne ale acestui extraordinar tactician. Primul examen al echipei va fii meciul de etapa viitoare contra echipei lui I. O. Sabau, un alt tehnician care a trecut pe banca tehnica a "sepcilor rosii", cand acestia evoluau in al 3-lea si al 2-lea esalon al tarii, continuindu-si ascensiunea de la parasirea clubului de pe malul Somesului. Primul antrenor interesant care ajunge in Cluj indiferent de echipa pe care o reprezinta fie "U", fie CFR, este cu siguranta Ionut Badea. Ca si clujean si pentru a duce prestigiul acestui oras mai departe si dincolo de granitele tarii, as vrea cat mai curand un tehnician de acest gen si la CFR Cluj. Poate se vor lumina si cei din conducerea de acolo ca nu mai merge sa antrenezi  doar cu numele si vor face o schimbare inspirata la iarna. Primul antrenor pe care eu il propun, ca sa dea o alta fata echipei pe viitor ar fii domnul Pustai, care alaturi de I Badea, Dan Petrescu, poate si de Sabau, vor fii cei mai mari antrenori romani comparativ cu domnul M. Lucescu ! 

De Zerbi,OUT,din Liga!

Italianul CFR-ului, Roberto de Zerbi, nu a fost inclus pe foaia de joc a meciului din UEFA Champion's League, care se va disputa maine seara impotriva elvetienilor de la  FC Basel. Cartu a renuntat la serviciile acestuia, motivand ca trebuie  sa se odihneasca pentru meciul cu Steaua, aceasta decizie lasand sa se inteleaga ca oficialii clujeni aleg campionatul intern in dauna cupelor europene. Totusi, ziarele de sport scriu ca patronul Paszkany va oferi o recompensa consistenta in cazul unei victorii maine seara, o recompensa cifrata undeva la 45.000 euro "de caciula" pentru fiecare titular.
As fi curios sa stiu care este si dorinta jucatorului: aceea de a juca impotriva Stelei sau impotriva lui Basel, in cea mai importanta competitie europeana intercluburi. Inclin sa cred ca, in mare masura, De Zerbi a ales CFR pentru ca stia ca aceasta va urma sa evolueze in grupele UCL.
Ma intreb ce sanse mai au sa castige acest campionat, deoarece se afla la 10 puncte in urma liderului si pe un modest loc 7, dar o victorie obtinuta maine seara le asigura calificarea in UEFA Europa League, dar si o sansa la primavara europeana din UCL in cazul unei victorii in ultimul meci de pe teren propriu impotriva Romei.
Tot ce ne ramane de facut este sa urmarim aceste doua partide pe care le va disputa CFR in aceasta saptamana, iar la sfarsitul acesteia vom putea spune daca au luat deciziile corecte sau eronate in legatura cu alcatuirea echipei.

FROZEN CHELSEA LONDRA



Chelsea pierde al 2-lea meci consecutiv in Premier League si ii permite rivalei, Manchester United, sa o ajunga in clasament.Ultima etapa disputata in campionatul englez a produs o surpriza de proportii, acolo unde Chelsea a pierdut pe terenul celor de la Birmingham City,scor 1-0. Cheslea trece printr-o perioada nefasta, in urma cu o etapa fiind spulberata chiar pe Stamford Bridge de modesta Sunderland AFC cu scorul de 3-0.
As spune ca tehnicianul italian, Carlo Ancelotti, a pierdut vestiarul si jucatorii sunt departe de a respecta indicatiile tehnice date de antrenor inainte de partida, cat si in timpul meciului acesteia. Lipsa de concentrare in timpul meciurilor ar putea fi un alt argument al instabilitatii balantei antrenor-jucator, londonezii ratand cu nonsalanta multe ocazii foarte mari din fata portii, ratari care ulterior i-au costat scump pe acestia. 
Ramane de vazut cum va reactiona Abramovici in urma acestor rezultate negative si ce solutii va gasi Ancelotti pentru a iesi din aceasta criza de goluri si implicit de victorii.
Dupa disputarea partidelor din cadrul etapei a XIV -a, Chelsea  Londra ocupa locul 1, la egalitate de puncte (28pct) cu Manchester United, iar pe 3, cu 26 de puncte, se afla o alta echipa londoneza, Arsenal Londra.

sâmbătă, 20 noiembrie 2010

Picaj REAL PENTRU BARCELONA ! ! ! ! PONT


PONTUL MAXIM PE SEARA ACEASTA ! ! ! ! BARCA BATE LA 2 GOLURI DIFERENTA, REAL EGAL SAU PIERDE ! ! ! !  mizati 10 RON castigati 90 RON.. Rationamentul foarte simplu ... Maradona zice ca Real va castiga titlul, ultima data cand a dat o declaratie de genu', a fost cum ca Argentina va lua Mondialul, urmatorul meci iesind din cursa spre aur. Maradona ca si antrenor=0, Real ca si echipa de footbal sub Bilbao ! ! ! !

CARTONAS ROSU!!!

Cred ca toti ne-am saturat de acest "Brad Pitt" Tudor,un arbitru care nu intelege ca intr-un meci de fotbal, jucatorii de pe teren  sunt vedetele si nu el. Acest modest arbitru, ridicat la rang de "unul dintre cei mai buni arbitrii autohtoni" se incapataneaza sa nu lase jocul liber si intervine ori de cate ori are ocazia pentru a iesi in evidenta si pentru a strica meciul.
Asa s-a intamplat si in aceasta dupa-masa la Targu Mures, in meciul disputat de FCM Targu-Mures si Steaua, elimindand 3 jucatori de la echipa gazda ,1 jucator de la Steaua si aratand nu mai putin de 8 cartonase galbene, acest mascarici cu barba de filfizon nefiind la primul arbitraj de acest gen, avand multe alte meciuri conduse in aceeasi maniera de-a lungul campionatelor trecute. Daca asa intelege un arbitru ca trebuie condus un meci, prin fragmentarea lui si prin iritarea permanenta a jucatorilor atunci ar trebui schimbate si legile LPF-ului care impun ca jucatorii eliminati intr-un meci (implicit cartonasul rosu) sa fie suspendati un numar de etape in functie de mai multi factori.Legea ar trebui sa exonereze fotbalistii de orice vina, in cazul in care arbitrul ii elimina in mod eronat si sa-i sanctioneze pe "fluierasi" foarte drastic cu suspendari permanente sau definitive si cu amenzi usturatoare.
Cavalerii fluierului trebuie sa inteleaga ca deciziile lor sunt foarte importante in stabilirea scorului final intr-un meci de fotbal, iar cand fac greseli majore trebuie sa plateasca scump pentru acestea, deoarece un rezultat poate influenta in bine sau in rau intregul parcurs al unei echipe in campionat.
IN LIGA A III-A CU ACEST "BOMERMAN", NUMIT ALEXANDRU TUDOR!!!

MM, back to business!

MM nu s-a putut abtine sa stea prea mult timp departe de vreo echipa de fotbal si a dat fotoliul de comentator din studioul lui Horia Ivanovici, de la Fanatik Show, pe functia de manager general la....nimeni alta decat FC Steaua Bucuresti.
Toata lumea stie ca trecutul acestuia este strans legat de formatia din Ghencea. Impreuna cu Olaroiu au dus echipa pana in semifinalele fostei Cupei UEFA, fiind la 5min de o calificare istorica in finalele competitiei.Tot alaturi de M. Stoica, Steaua a castigat ultimul titlu de campioana din palmares,in 2006,titlul cu numarul 23. Ulterior a plecat de la echipa, in urma unui scandal avut cu Gigi Becali si a plecat la anonima Unirea Urziceni, pe care alaturi de Dan Petrescu a adus-o in fruntea Ligii 1. Nimeni nu-i dadea prea mare importanta acestei mici echipe din Dobrogea, echipa unui oras cu 20.000 de locuitori. Cei doi oameni de fotbal au reusit repede sa inglobeze o echipa  competitiva cu care au spulberat orice asteptare, castigand  campionatul Romaniei in vara anului 2009. A urmat, bineinteles, o participare in UEFA Champion's League, dar si de aceasta data au dat peste cap toate pronosticurile, reusind sa adune nu mai putin de 8 puncte intr-o grupa alcatuita din: Stuttgart, Rangers si Sevilla. Asadar, fara doar si poate, MM Stoica este un conducator de club care cu siguranta stie sa-si faca meseria cu mult profesionalism si cu multa intelepciune.
DAR...
Va reusi el oare sa obtina aceleasi rezultate semnificative si sa resusciteze Steaua asa cum a facut-o si in trecut?! Multi ar fi tentati sa afirme, numaidecat, DA. Eu as fi mai rezervat in aceasta afirmatie deoarece: cand a venit la Steaua, MM, venea din postura fostului presedinte de club al Otelului Galati si nu avea acea cota pe care o are acum. A inceput sa lucreze pentru "echipa militara" si usor usor s-a ridicat deasupra tuturor prin rezultatele avute. Acum vine la Steaua cu un portofoliu de invidiat, lipsit de modestia din trecut pe care o avea orice provincial ajuns in capitala.
Sa nu uitam si de factorul cel mai important din cadrul clubului: Gigi Becali, un patron greu de stapanit care mereu vorbeste doar ce-l taie capul. Au avut si in trecut multe clinciuri, iar acum orgoliul celor 2 ar putea zdruncina serios linistea echipei. Cu siguranta, Stoica nu va accepta sa i se spuna ce sa faca si nu va permite nimanui din cadrul clubului sa-l calce in picioare.
Un alt factor extrem de greu de gestionat este acela ca, in lotul actual se afla 8 fosti "copii de suflet" ai lui MM din era "Unirea Urziceni", iar subiectivismul acestuia ar putea afecta relatiile din vestiarul echipei, mai ales ca antrenorul Lacatus e departe de a fi descoperit formula ideala de joc.Aaaaaaaa...mai exista si Lacatus. In urma numirii ca manager general a lui Mihai Stoica, scaunul lui Lacatus se zgaltaie serios, dupa cum stiti, Lacatus a parasit echipa in 2006 din cauza unor neintelegeri avute cu MM (nici rezultatele obtinute de "fiara" nu sunt de partea lui).
Asadar, numirea ca manager general pe banca Stelei a lui Mihai Stoica, ar putea avea un efect de bumerang, iar in loc sa aduca linistea si stabilitatea pe care toata suflarea ros-albastra si-o doreste, sa destabilizeze lucrurile si mai mult si sa arunce Steaua intr-o situatie grava si greu de gestionat.

Sepcile "negre"

Seara neagra, am putea spune, pentru echipele clujene, CFR reusind doar un rezultat de egalitate, 1-1, contra Gaz Metanului, iar Univeristatea Cluj pierzand categoric in Giulesti, contra Rapidului, scor 3-0.
"Sepcile rosii" si-au pierdut cadenta din startul campionatului, cand legau partide reusite contra Vasluiului, Otelului Galati sau Dinamo, coborand pana pe locul 10, cu 19 puncte. La sfarsitul etapei i-am putea gasi pe "studenti" mult mai jos in clasament deoarece locul 10 si locul 14 sunt despartite doar de 3 puncte, iar echipele care le-ar putea sufla acest loc 10, inca nu si-au disputat partidele din cadrul etapei a XVI-a.
De remarcat este ca pana la acest joc, bucurestenii nu mai marcasera de 3 etape. Scorul de neprezentare, afisat de tabela din Giulesti, nu ar fi fost posibil fara largul concurs al portarului Hutan, care a gresit la ultimile 2 goluri inscrise de Herea si Sburlea. Rapidul profita de starea de confuzie din tabara clujeana si invinge pe "U", reusind sa se mentina in coasta Timisoarei si a Otelului, iar Sumudica scapa ca prin urechile acului de iminenta demitere care se anunta in cazul in care formatia giulesteana nu reusea sa se impuna.
Totusi, zilele negre ale Universitatii Cluj ar putea disparea, deoarece conducerea a obtinut semnatura lui Ionut Badea, un antrenor care stie sa conduca cu succes echipe de mijlocul clasamentului.

Egal pentru statistici

Gaz Metan se dovedeste a fi o nuca tare si dupa partida disputata aseara contra CFR-ului(scor 1-1). Astfel, echipa medieseana obtine 4 puncte din doua deplasari extrem grele,3 puncte in Ghencea contra Stelei si 1 punct aseara in Gruia. Un lucru interesant de remarcat este acela ca Mediasul ocupa prima pozitie in clasamentul punctelor adunate din depasari(15pct) si deabia locul al 13 lea in clasamentul punctelor obtinute pe teren propriu(11pct).Se pare ca "gazarii" au trac in fata propriilor suporteri si nu reusesc sa faca partide la fel de reusite in meciurile de acasa,aceste partide putand sa-i aduca mai aproape de podium.
Meciul de aseara nu a inceput prea bine pentru echipa medieseana, Clujul reusind deschiderea scorului inca din minutul 1, prin De Zerbi. Gazul a reactionat prompt si a restabilit egalitatea dupa devierea nefericita in proprie poarta a lui Edimar in urma executarii unei lovituri libere de catre Eric. Urmatoarele momente de joc au apartinut tot echipei vizitatoare,dar fara rezultat, incet incet, CFR preluand conducerea partidei.Feroviarii au cautat tot meciul golul victoriei, victorie care i-ar fi adus foarte aproape de locurile fruntase, insa le-a lipsit acea pasa care sa faca lumina in careul advers. Mediasul a dat dovada de o buna organizare in defensiva, reusind sa contracareze toate atacurile CFR-ului pana la fluierul de final al arbitrului central.
Daca cineva inca nu era convins de calitatile italianului, De Zerbi, aseara ar fi fost momentul ideal, deoarece "creierul" CFR-istilor a oferit cateva mostre de finete, pasand in repetate randuri foarte elegant cu calcaiul si oferind centrari de calitate. Fineturile italianului au lasat defensiva medieseana "pe calcaie", dar si pe coechipierii acestuia, care de putine ori au reusit "sa se prinda" de subtilitatile oferite de acest jucator exceptional.
In concluzie, as dori sa ofer o bila alba echipei Gaz Metan Medias pentru jocul consistent de care da dovada in jocurile din deplasare si o bila alba conducerii CFR-ului care au reusit sa-l aduca in Romania pe acest "regista", cum spun italienii, Roberto De Zerbi.

joi, 18 noiembrie 2010

Pantilimon vs Tatarusanu ?!




Ca niciodata Romania are 2 portari de calitate, fapt ce creaza o concurenta benefica intre buturile nationalei. Acum singura intrebare care ramane este cine merita sa fie tittular? Intamplator, am auzit o declaratie a "efefantului" de la Timisoara, cum ca Pantilimon merita sa fie titular, deoarece are mai mare experienta bla bla bla ... Acum rational judecand experienta se dobandeste prin meciuri jucate in campionat, iar de la un anumit moment incolo, prin partide internationale de o oarecare importanta. Uitandu-ne un pic mai atent in urma, observam cum Tatarusanu a jucat impotriva lui Liverpool, Utrecht, Napoli, Zurich, unde cam in fiecare partida indiferent de scor era prezentat ca omul meciului. Cat despre Pantilimon, necontestandu-i valoarea si munca pe care o depune, are un minus la acest capitol. Acum nu inteleg rationamentul "elefantului", care face afirmatii corecte dar asociaza gresit afirmatia  proprie de jucator. Asa ca, prin urmare, Pantilimon este sub nivelul lui Tatarusanu, dar nici de cum ca o consecinta a valorii sale, ci datorita echipei, (mai nou Poli Timisoara), care desi are un patron care tuna si fulgera cand ceva nu ii convine, nu a facut nimic notabil pentru Romania in Europa. Asadar, nici Pantilimon nu a avut posibilitatea sa crasca in experienta si valoare bifand multe meciuri internationale! Dupa parerea mea Tatarusanu pana nu gafeaza nu mai trebuie scos dintre buturile nationalei!

DE CE ?!!?!

Aseara s-au intalnit intr-un meci amical Spania,detinatoarea Cupei Mondiale si vecina acesteia din Peninsula Iberica,Portugalia.Toata lumea este constienta de rivalitatea acestor doua natiuni care mereu au oferit fotbalului mondial jucatori extraordinar de talentati precum:L. Figo,F. Couto,Simao,Luis Enrique, Mendieta, C. Ronaldo, Nani, Xavi,  Iniesta,Villa, Pique etc. Rezultatul de aseara a fost unul surprinzator,daca marea majoritate se astepta la un rezultat strans intre cele 2 formatii sau probabil la victoria Spaniei,lucrurile nu au stat deloc asa,iar Portugalia a zdrobit Spania cu un neverosimil 4-0!!!Scorul putea sa fie unul ridicol,dar prostia lui Nani a stricat magicul gol al lui Ronaldo.Portughezul a umilit defensiva spaniola,l-a lobat elegant pe Casillas,spectator la acea faza,dar pe cand se pregatea sa se bucure de super reusita sa,a intervenit "dumnezeieste" Nani,care a jucat mingea dintr-un offside evident,minge care oricum ar fi intrat in poarta(la reluare mingea pare trecuta de linia portii).Dobitocia fostului sau coechipier de la Manchester United a fost repede taxata,ambitiosul Ronaldo trantind banderola de capitan de gazon,intr-un act de furie.
In urma acestei victorii de rasunet in fata Spaniei,Portugalia si-a luat revansa pentru eliminarea din optimile Cupei Mondiale din Africa de Sud.

NOI CANTAM PENTRU VOI,VOI SA JUCATI PENTRU NOI !!!!



Cantec pentru Romania!

Actualii jucatori ai echipei nationale de fotbal ar trebui sa urmeze versurile acestui cantec si poate asa vom ajunge unde am fost odata.In acest moment Romania ocupa rusinosul loc 52 in clasamentul FIFA,in fata noastra aflandu-se nationale pe care in trecut le bateam fara probleme.

La 6 minute de o "minune"

Vad doar stiri pline de entuziasm in urma rezultatului de egalitate, scor 1-1, obtinut impotriva Italiei. Daca ei au jucat cu echipa a 3 a, noi, in mare parte, am folosit prima echipa a nationalei.Rezultatul e irelevant. Italia nu mai este Italia care odinioara era campioana mondiala. Este o echipa in reconstructie, dupa un mondial lamentabil. Pe de alta parte, jocul nationalei nu mi s-a parut deloc de laudat. Ne imbatam cu apa rece. Sa nu uitam ca si Portugalia a invins campioana mondial, Spania scor 4-0!!!! La fel de irelevant. Ma intreb ce se intampla daca reuseam sa-i batem cu 2-0 sau cu 3-0...chiar si cu 1-0.Acest scor de egalitate,1-1, se pare ca ar fi fost un motiv bun de iesit in strada cu steaguri si fulare, gest pe care il facem in urma cu multi ani, cand, nationala lui Hagi si Popescu facea furori la campionatele finale.
Citind mai departe prin presa autohtona de sport, am observat declaratiile oficialilor si jucatorilor de dupa acest meci,declaratii pe care le putem vedea la finele fiecarei partide:"N-am avut noroc!", "Am fost la 5min de a obtine un rezultat mare", "Ne-a lipsit sansa", "Speram ca in urma acestui rezultat sa ne revenim". O vorba veche din popor spune asa: "Norocul tine cu cei puternici!" iar noi, prin aceste declaratii scoatem in evidenta doar impotenta, lipsa de caracter si de curaj pe care o avem in fata nationalelor pe care le intalnim, indiferent ca sunt mai slab sau mai bine cotate decat reprezentativa noastra.
Astept cu nerabdare urmatoarele meciuri de calificare pentru EURO 2012, deoarece acest "rezultat mare"de egalitate, obtinut impotriva NIMANUI, imi da sperante pentru viitor.
HAI ROMANIA!

marți, 16 noiembrie 2010

r0man1a - 1tal1a de noapte buna ...

Astazi la 21:30 intr-o arena unde nici Google Earth nu o gaseste pe harta footbalistica se va disputa meciul de mare INTERES intre detinatoarea titlului de generatia ratarilor de toate felurile si mai mult decat modesta echipa a Italiei. Dupa loturile anuntate de cei 2 antrenori se vede o pofta nebuna de atac a echipei nationale, care convoaca jucatori letali 1 vs 1 gen Alexa si Ropotan iar altii tehnici de pana marele Ronaldinho ii invidiaza cum ar fii Florescu sau Tanase. Dupa cum se vede jocul din culise si de la vestiare nu avem nici o sansa sa facem un meci BUN ! ! ! Rezultatul intr-o astfel de partida  este la fel de important ca si meciul pe care eu l-am jucat acum 2 zile cu prietenii in spatele blocului pe maidan. JOCUL echipei trebuie sa fie satisfacator si sa ne dea incredere pe viitor, fapt ce nu o sa se concretizeze, va spun inca de pe acum. Impotriva Italie pana si Spania arata ca o masinarie de fotbal stricata, daramite Dacia noastra autohtona. UN SFAT PRIETENESC ar fii ca voi cei tineri sa va faceti rezervari la terenuri sintetice de la 10 jumatate, si sa va eliberati frustrarea primelor 45 de minute de cosmar ale AMICALULUI DE LUX, unde o sa sesizati ca nu putem lega mai mult de 4 pase in terenul advers. De cativa ani buni incoace m-am resemnat in ceeea ce priveste nationala tarii noastre si prefer sa ma uit la spectacolul de gala al echipei Spaniei. Din nou va sfatuiesc sa urmariti aceasta minunata echipa, poate cea mai mare echipa de footbal de nationala care a existat. Va salut cu respect !

Am cu ce ma lauda! Romania-Italia maine,ora 21:30

Maine seara vom avea ocazia sa vedem din nou la treaba nationala lui Lucescu Jr., de aceasta data,insa,intr un meci amical impotriva Italiei.Echipa de start probabila este alcatuita din:Pantilimon - Maftei, Tamaş, Chivu, Raţ - Torje, Ropotan, Florescu, Tănase - Marica, B.Stancu,pe banca de rezerve luand loc:Tătăruşanu, Râpă, D.Goian, Gardoş, Alexa, S.Ilie, Deac, Bucur, Bilaşco.Ma astept sa vad aceeasi nationala anosta si lipsita de curaj cu care ne-am obisnuit de ceva vreme incoace.
Am si cateva comentarii de facut in legatura cu acest prim 11:
1.Lucescu nu se dezminte si se incapataneaza sa-l convoace in continuare pe batranul Maftei care este "la naftalina" de vreun an.

2.De ce trebuie convocati la lot jucatori precum Rapa,Gardos,S. Ilie?!Pentru ca au facut cateva meciuri bune la echipele de club si "trebuie sa-i obisnuim cu nationala"?!Nu stim sa ne tratam jucatorii de viitor:cand joaca bine ii laudam si zicem ca ii vindem pe milioane de euro,ii ducem la nationala ,sa-si ia lumea-n cap ca au jucat alaturi de Mutu sau Chivu,iar apoi cand nu mai reusesc sa dea randament meci de meci ne luam de ei si le distrugem moralul.Trebuie lasati sa munceasca mult timp la echipele de club,sa fie convinsi ca nu pot ajunge la nationala dupa 2-3 meciuri reusite.
   Probabil veti spune ca in acest scop se organizeaza meciurile amicale,pentru a testa jucatori.Sa zicem ca maine seara Rapa va face un meci exceptional si atunci ,cu siguranta, va fi convocat si la meciul de calificare contra Bosniei.100% ii vor tremura "cracii" pe teren,fiind complexat de miza jocului,iar in cazul in care va face o gafa de proportii va deveni victima colaterala a lui Lucescu.
   Probabil veti spune ca si Prandelli va juca cu o echipa compusa aproape din anonimi,dar fiti sigur ca intr-un meci de calificare nu-i veti mai vedea in lot,tehnicianul alegand doar jucatorii consacrati ai fotbalului italian.

3.Ropotan,Alexa,Bucur,Bilasco?Cu ce te poate ajuta Alexa la nationala?Mai rupe o tibie,un peroneu,una alta...poate ca asa da.Bucur si Bilasco?Daca pe Bucur il poate salva viteza,pe Bilasco il poate salva doar schimbarea la pauza.Chiar si Deac,care freaca banca la Shalke 04,trebuia lasat acasa.Oare Ropotan sa fi fost convocat in locul marelui Radoi?!Sunt curios ce prestatie va avea acesta

4.Despre calitatile fotbalistice ale lui Florescu ne-am convins cu totii,un jucator mereu de nota 4.

In concluzie,avem o nationala de desculti,lipsita de perspectiva,care se schimba mereu(de la meci la meci apar "noi talente") si care nu ne mai ofera placerile fotbalistice de alta data.
HAI ROMANIA!

Gloria Bistrita Vs. CFR Cluj Rezultat final:0-3

CFR se impune in deplasarea de la Bistrita si urca pe locul 7 in clasament,profitand de pasii gresiti facuti in aceasta etapa de echipele contracandidate la titlu.Formatia feroviara a castigat cu scorul de 3-0 prin dubla lui Traore(min 56 si 71) si calcaiul formidabil al lui Bjelanovici(min 85),introdus in ultima parte a meciului.
In urma acestui meci au aparut speculatii cum ca CFR ar fi cumparat acesta partida,lucru care mi se pare extraordinar de prostesc si lipsit de orice temei logic.Sa zicem ca cele 2 echipe s-au inteles sa faca blat.Cum vi se pare mai plauzibil?!Sa bata Gloria in Cupa Romaniei(cupa pe care nu o va castiga cu siguranta) si sa piarda meciul din campionat cu riscul de a retrograda sau sa piarda in Cupa,facandu-i loc lui CFR(care ar fi avut sanse reale de a o castiga,fiind detinatoarea ultimilor 3 editii) si sa castige in campionat pentru a iesi din zona neagra a clasamentului?!Va las pe dumneavoastra,cei cu putina ratiune,sa alegeti raspunsul logic si corect.
Culmea este ca cel care a lansat aceste atacuri este tocmai mazgalitul de urda la gura,Gigi Migi,care pana acum nu vorbise mai nimic despre CFR pentru ca nu il incurca mai deloc.Acum ca echipa feroviara l-a depasit in clasament s-a trezit sa vorbeasca si sa creeze o falsa impresie despre partida de ieri seara.Nimic mai fals
decat acuzele de BLAT!

luni, 15 noiembrie 2010

ZIDANE vs. INZAGHI

ZIZOU

PIPO

4 X DEJA VU

Dupa infrangerea suferita de Steaua pe teren propriu impotriva Gazului,scor 0-1,Marius Lacatus a intrat din nou in gura patronului Gigi Becali si sederea acestuia la Steaua pare a fi si de aceasta data de scurta durata.Nu este pentru prima oara cand cei doi intra in conflict,Lacatus fiind la al 3 lea mandat ca si antrenor pe banca tehnica a Stelei.In mandatul precedent "fiara" a fost demis din Ghencea,parasind echipa pe usa din dos dupa ce a obtinut performante foarte modeste pentru o echipa de calibrul Stelei,in 14 meciuri, bifand 6 victorii, 5 egaluri si 3 infrangeri.In primul sau mandat la echipa bucuresteana a parasit corabia dupa meciul de UEFA Champion's League disputat pe teren propriu impotriva formatiei franceze Olympique Lyon scor 3-5,la pauza ros-albastrii conducand cu 3-2.Atunci Becali a luat foc pentru ca Lacatus nu i-a ascultat indicatiile tactice :"Marius, daca suntem in avantaj, il scoti pe Semedo. Asta i-am zis la pauza, dar el nu s-a conformat. L-a deranjat si faptul ca am spus ca nici Hagi nu pierdea meciul."
Se pare ca realitatea este departe de a fii un basm si revenirea cu numarul 3 nu-i poarta noroc domnului Lacatus ,inregistrand rezultate dezastruoase in mandatul actual.Pe acesta nu are cum sa-l ajute vreun numar norocos ,un talisman sau vreo zi para sau impara deoarece este departe de inteligenta de a fii antrenor.
Stim cu totii ce va urma,o demisie sau demitere cu multe pagini scrise in presa autohtona si un come back(al 4 lea la numar) undeva prin 2012.
Poate va intrebati de ce tot revine in Ghencea daca stie ce il asteapta.Va spun eu:spera ca odata si odata va avea si el NOROCU" PROSTULUI!

Xavi sau Sneider de AUR ?

          Pe data de 10 Ian 2011 se va desemna castigatorul prestigiosului trofeu Balonul de Aur ... Anul acesta ca niciodata este o concurenta de nedescris pentru obtinerea acestui titlu individual. Messi, Xavi, Iniesta si Sneider sunt printe cele mai uzuale nume ca potentiali castigatori. Cei trei jucatori de la Barcelona formeaza cel mai puternic trio ofensiv din lume si o eventuala otinere a premiului de unul dintre cei 3 este in egala masura si meritul celorlalti 2 coechipieri. Sneider desi surprinzator pentru unii, are sanse mari sa castige si el trofeul datorita antrenorului sau J Mourinho, care a realizat "tripla" pentru INTER, unde mijlocasul olandez avea un rol deosebit in alcatuirea echipei. Totusi ca o rasplata pentru serviciile aduse fotbalului mondial si ca pentru o recunostinta a intregii activitati footbalistice este posibil ca balanta sa se incline in favoarea lui Xavi si acesta sa iasa invingator. Sa nu uitam cum pe aceleasi criterii Fabio Cannavaro a castigat cel mai prestigios trofeul individual din fotbal, imediat dupa castigarea Cupei Mondiale de catre Italia. Iniesta desi a inscris in finala Cupei Mondiale, un gol decisiv, nu cred ca va castiga trofeul, fiind mult mai putin mediatizat fata de ceilalti contracandidati ai sai, unde Xavi si Messi exceleaza la acest capitol. Totodata, Messi, castigand acest trofeu si neexceland la Cupa Mondiala, cred ca pentru acest an va fii scos din cartile jocului. Prin urmare trofeul pare totusi sa se invarta doar intre 2 jucatori si anume Sneider si Xavi. Alesul meu este Xavi de departe. Tu pe cine alegi ?

fani Rapid vs. fani "U" Cluj

CINE SUNT MAI BUNI?!
Fani Rapid:

Fani "U":

Gloria Bistrita Vs. CFR Cluj ora 20:30

Se anuntata un meci interesant in aceasta seara in cadrul ultimei partide al etapei a XV -a ,acolo unde se intalnesc fata in fata Gloria si CFR..Cele doua echipe au dat piept una cu cealalta si la mijlocul saptamanii trecute, unde s-au batut pentru un loc in semifinala Cupei Romaniei.Desi CFR a dominat tot meciul si a avut cateva ocazii senzational de mari,jucatorii bistriteni au fost cei care au dat lovitura pe finalul partidei dupa ce au profitat de prostia enorma a micutzului "pitbull",Tony, care a oferit un penalty gratuit.Astfel oaspetii au produs surpriza eliminand detinatoarea ultimilor 3 editii ale Cupei Romaninei.
In aceasta seara CFR se duce la Bistrita cu gandul clar de a-si lua revansa fata de partida pierduta in cupa ,fiind impulsionata si de rezultatele slabe obtinute de contracandidatele la titlu.Toate echipele din varful clasamentului s-au impedicat in aceasta etapa,iar CFR ar deveni marea beneficiara a acesteia in cazul in care ar obtine cele 3 puncte.
Este un joc de totul sau nimic pentru echipa campioana,iar Cartu stie asta.Chiar daca patronul a afirmat in repetate randuri ca se bazeaza pe serviciile sale pana in vara,olteanul, simte cu siguranta taisul rece al conducerii pe ceafa sa.Sa vedem cum va reusi sa-si mobilizeze jucatorii si ce linie de start va afisa la inceputul jocului.

Inter vs. IBRA 0-1

Meciul nu a fost unul spectaculos ,dar foarte crancen.Asa cum anticipam Chivu nu a facut nici in aceasta seara o partida prea reusita,dar a fost in nota echipei.Inter a fost lipsita de idei,de viteza ,de tot ce inseamna creativitate si a fost taxata inca din startul partidei de Ibrahimovici(min 5 din penalty).Astfel atacantul suedez da o palma fostei sale echipe si ii arata Barcelonei ca a renuntat prea usor la serviciile sale.
Un alt aspect de luat in seama este acela ca Rafa Benitez a reusit sa strice in mare parte ce a construit Mourinho in anii trecuti la Inter,deciziile inspirate fiind departe de acesta.In opinia mea Rafa este ca nuca in perete in campionatul italian la fel cum il consider si pe Capello la nationala Angliei.
In urma acestui rezultat AC Milan trece pe primul loc la 1 pct. de Lazio si la 6 pct de Inter Milan care dupa aceasta infrangere ocupa locul 5.

Suprematia Interului pare a se fi terminat dupa ce castigase ultimile 5 editii de campionat.

duminică, 14 noiembrie 2010

Fc Steaua Bucuresti vs Gaz Metan Medias 0-1

        
             
              Al treilea mandat al lui Lacatus la Steaua aceleasi rezultate. Cat de mult trebuie sa indure suporterii stelisti, pentru ca o fosta glorie sa invete sa antreneze?! Cred ca inca mai au de asteptat, daca se adeveresc zvonurile prin care Radoi se intoarce la Steaua ca antrenor ... Asa patron asa rezultate. De remarcat totusi la acest meci este antrenorul celeilalte echipe, care demonstreaza al doilea an la rand ca are VALOARE. Cam asta le lipseste antrnorilor Stelei de la Protasov incoace. Pustai este o varianta interesanta de viitor pentru una din gruparile de top ale Ligii 1, dar are nevoie de timp. Orice antrenor care vrea sa construiasca o echipa, necesita timp ca sa-si exprime ideile tactice, sa-si cunoasca jucatorii, sa-si realizeze transferurile LUI si nu cele impuse de patroni ! Numai asa se pot construi ECHIPE si nu LOTURI de jucatori ! Felicitari domnule Pustai, te asteptam la Cluj !

FCM Targu Mures-Rapid 1-0

Marea echipa bucuresteana,Rapid,condusa de inteligentul tehnician,Marius Sumudica, a reusit super performanta de a pierde in Ardeal impotriva lui FCM scor 1-0(gol Sosa).Dupa un meci intreg in care jucatorii rapidisti au alergat dupa egalare,  marele Sumudica a fost "F O R T U I T" ca la finalul partidei sa se declare invins.
BRAVO VOUA!!!

SERVANT!!!

Marica pare sa fii trecut de pasa proasta din startul campionatului, reusind meciuri din ce in ce mai bune.Acesta a fost declarat jucatorul etapei trecute in Bundesliga,dupa ce a inscris 1 gol si a oferit 3 pase de gol coechipierilor sai in meciul VfB Stuttgart-Werder Bremen scor 6-0.Ieri ,in meciul Kaiserslauten-VfB Stuttgart scor 3-3,s-a achitat din nou de sarcini si a pasat decisiv la 2 dintre cele 3 goluri reusite de "svabi",ajungand astfel la 5 assisturi in 2 meciuri.Sa nu uitam si de cele 2 goluri reusite in UEFA Europa League in cele 2 meciuri disputate impotriva spaniolilor de la Getafe.
Ne asteptam la un randament la fel de bun si in meciurile viitoare ale nationalei Romaniei in campania de calificare pentru Euro 2012,calificare care pare compromisa dupa rezultatele slabe inregistrate in meciurile cu Albania scor 1-1 si cu Belarus scor 0-0.